REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní maso ve špenátu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené špenátové listy plněné pikantní masovou směsí, stočené do závítků, vařené v páře, podávané s koprovou omáčkou.


Ingredience:
100 gčerstvého špenátu
voda
sůl
Na náplň:
400 gmletého vepřového masa
100 gchleba
80 gsolamylu
3 ksstroužků česneku
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
2 lžičkycitronové šťávy
160 mlmléka
50 ghladké mouky
40 gmásla
několik snítek čerstvého kopru
sůl

Postup:

1. Špenát důkladně opereme pod tekoucí vodou, necháme okapat, pak okapané listy po částech vložíme do vroucí osolené vody, v níž je 2-3 vteřiny blanšírujeme (čili spaříme) a ihned dáme do studené vody s několika kostkami ledu, jakmile jsou vychlazené, dáme je do cedníku okapat
2. Chléb nakrájíme na středně velké kostky a dáme do vyhřáté trouby vysušit
3. Mleté maso dáme do mísy, přidáme, vejce, oloupané utřené stroužky česneku, sůl, pepř a vše dobře promícháme, pak přidáme solamyl, opečené kostky chleba a lehce promícháme
4. Okapané listy špenátu rozložíme na pracovní desku (pokud jsou listy malé, spojíme raději dva dohromady) 5. Masovou směs rozdělíme na 16 dílů, vytvarujeme do válečků, položíme na jednotlivé listy, opatrně zavineme a dáváme při tom pozor, aby se listy nepotrhaly, pak závitky naskládáme na knedlíkový pařáček v kastrůlku s vodou, přikryjeme a vaříme v páře 15 minut
6. Mezitím rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a povaříme, přidáme na jemno nasekaný kopr, ještě krátce vaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou
7. Závitky podáváme přelité připravenou omáčkou.

Doporučení:

Místo vepřového masa můžeme použít kuřecí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy