REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní maso ve špenátu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené špenátové listy plněné pikantní masovou směsí, stočené do závítků, vařené v páře, podávané s koprovou omáčkou.


Ingredience:
100 gčerstvého špenátu
voda
sůl
Na náplň:
400 gmletého vepřového masa
100 gchleba
80 gsolamylu
3 ksstroužků česneku
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
2 lžičkycitronové šťávy
160 mlmléka
50 ghladké mouky
40 gmásla
několik snítek čerstvého kopru
sůl

Postup:

1. Špenát důkladně opereme pod tekoucí vodou, necháme okapat, pak okapané listy po částech vložíme do vroucí osolené vody, v níž je 2-3 vteřiny blanšírujeme (čili spaříme) a ihned dáme do studené vody s několika kostkami ledu, jakmile jsou vychlazené, dáme je do cedníku okapat
2. Chléb nakrájíme na středně velké kostky a dáme do vyhřáté trouby vysušit
3. Mleté maso dáme do mísy, přidáme, vejce, oloupané utřené stroužky česneku, sůl, pepř a vše dobře promícháme, pak přidáme solamyl, opečené kostky chleba a lehce promícháme
4. Okapané listy špenátu rozložíme na pracovní desku (pokud jsou listy malé, spojíme raději dva dohromady) 5. Masovou směs rozdělíme na 16 dílů, vytvarujeme do válečků, položíme na jednotlivé listy, opatrně zavineme a dáváme při tom pozor, aby se listy nepotrhaly, pak závitky naskládáme na knedlíkový pařáček v kastrůlku s vodou, přikryjeme a vaříme v páře 15 minut
6. Mezitím rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a povaříme, přidáme na jemno nasekaný kopr, ještě krátce vaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou
7. Závitky podáváme přelité připravenou omáčkou.

Doporučení:

Místo vepřového masa můžeme použít kuřecí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy