REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní maso ve špenátu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené špenátové listy plněné pikantní masovou směsí, stočené do závítků, vařené v páře, podávané s koprovou omáčkou.


Ingredience:
100 gčerstvého špenátu
voda
sůl
Na náplň:
400 gmletého vepřového masa
100 gchleba
80 gsolamylu
3 ksstroužků česneku
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
2 lžičkycitronové šťávy
160 mlmléka
50 ghladké mouky
40 gmásla
několik snítek čerstvého kopru
sůl

Postup:

1. Špenát důkladně opereme pod tekoucí vodou, necháme okapat, pak okapané listy po částech vložíme do vroucí osolené vody, v níž je 2-3 vteřiny blanšírujeme (čili spaříme) a ihned dáme do studené vody s několika kostkami ledu, jakmile jsou vychlazené, dáme je do cedníku okapat
2. Chléb nakrájíme na středně velké kostky a dáme do vyhřáté trouby vysušit
3. Mleté maso dáme do mísy, přidáme, vejce, oloupané utřené stroužky česneku, sůl, pepř a vše dobře promícháme, pak přidáme solamyl, opečené kostky chleba a lehce promícháme
4. Okapané listy špenátu rozložíme na pracovní desku (pokud jsou listy malé, spojíme raději dva dohromady) 5. Masovou směs rozdělíme na 16 dílů, vytvarujeme do válečků, položíme na jednotlivé listy, opatrně zavineme a dáváme při tom pozor, aby se listy nepotrhaly, pak závitky naskládáme na knedlíkový pařáček v kastrůlku s vodou, přikryjeme a vaříme v páře 15 minut
6. Mezitím rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a povaříme, přidáme na jemno nasekaný kopr, ještě krátce vaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou
7. Závitky podáváme přelité připravenou omáčkou.

Doporučení:

Místo vepřového masa můžeme použít kuřecí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy