REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní maso ve špenátu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené špenátové listy plněné pikantní masovou směsí, stočené do závítků, vařené v páře, podávané s koprovou omáčkou.


Ingredience:
100 gčerstvého špenátu
voda
sůl
Na náplň:
400 gmletého vepřového masa
100 gchleba
80 gsolamylu
3 ksstroužků česneku
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
2 lžičkycitronové šťávy
160 mlmléka
50 ghladké mouky
40 gmásla
několik snítek čerstvého kopru
sůl

Postup:

1. Špenát důkladně opereme pod tekoucí vodou, necháme okapat, pak okapané listy po částech vložíme do vroucí osolené vody, v níž je 2-3 vteřiny blanšírujeme (čili spaříme) a ihned dáme do studené vody s několika kostkami ledu, jakmile jsou vychlazené, dáme je do cedníku okapat
2. Chléb nakrájíme na středně velké kostky a dáme do vyhřáté trouby vysušit
3. Mleté maso dáme do mísy, přidáme, vejce, oloupané utřené stroužky česneku, sůl, pepř a vše dobře promícháme, pak přidáme solamyl, opečené kostky chleba a lehce promícháme
4. Okapané listy špenátu rozložíme na pracovní desku (pokud jsou listy malé, spojíme raději dva dohromady) 5. Masovou směs rozdělíme na 16 dílů, vytvarujeme do válečků, položíme na jednotlivé listy, opatrně zavineme a dáváme při tom pozor, aby se listy nepotrhaly, pak závitky naskládáme na knedlíkový pařáček v kastrůlku s vodou, přikryjeme a vaříme v páře 15 minut
6. Mezitím rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a povaříme, přidáme na jemno nasekaný kopr, ještě krátce vaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou
7. Závitky podáváme přelité připravenou omáčkou.

Doporučení:

Místo vepřového masa můžeme použít kuřecí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy