REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťavnatá vepřová krkovice s kostí vařená v pomalém hrnci s cibulí, česnekem, kmínem, sádlem a solí.


Ingredience:
1 kgvepřové krkovice s kostí
5 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 ksBohatá šťáva na světlá masa (Knorr)
1 lžícedrceného kmínu
1 lžícesádla
300 mlvody
sůl

Postup:

1. Maso osolíme, okmínujeme a potřeme utřeným česnekem
2. Do pomalého hrnce dáme sádlo, na kostičky pokrájenou cibuli, vložíme maso, přidáme vodu a pomalíme 3,5 hodiny na stupni 23. Po částečném vychladnutí maso vykostíme a necháme zcela vychládnout (lépe se pak krájí)
4. Štávu přecedíme přes sítko a přidáme kelímek od Knorru, připravený dle návodu
5. Necháme provařit a máme hotovo.

Doporučení:

Podáváme se zelím a knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy