Šťavnatá vepřová krkovice s kostí vařená v pomalém hrnci s cibulí, česnekem, kmínem, sádlem a solí.
Ingredience:
1 kg | vepřové krkovice s kostí |
5 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | Bohatá šťáva na světlá masa (Knorr) |
1 lžíce | drceného kmínu |
1 lžíce | sádla |
300 ml | vody |
sůl |
Postup:
1. Maso osolíme, okmínujeme a potřeme utřeným česnekem
2. Do pomalého hrnce dáme sádlo, na kostičky pokrájenou cibuli, vložíme maso, přidáme vodu a pomalíme 3,5 hodiny na stupni 23. Po částečném vychladnutí maso vykostíme a necháme zcela vychládnout (lépe se pak krájí)
4. Štávu přecedíme přes sítko a přidáme kelímek od Knorru, připravený dle návodu
5. Necháme provařit a máme hotovo.
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.