Recept na využití pomalého hrnce. Připravte si v něm například křížovou kost z prasátka. Křížové kosti jsou v kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. K přednostem patří výtečná chuť tohoto masa a také nízká cena vepřových ocásků.
Ingredience:
600 g | křížové kosti (vepřové ocásky) |
2 vrchovaté lžíce | sádla a škvarků |
1 lžička | uzené papriky |
3-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | menší cibule |
2 dcl | vody |
celý kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Přímo v nádobě pomalého hrnce zpěníme na sádle a škvarcích nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku pěkně pokrájené na plátky
- Nádobu vložíme do obalu hrnce, na dno narovnáme maso, které dle potřeby naporcujeme
- Maso osolíme, opepříme, posypeme uzenou paprikou, podlijeme 2 dcl vody
- Pomalíme na I.stupni tak 6-7 hodin.
Jako přílohu volíme například rýži, knedlíky, brambory ….
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová