REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalená křížová kost (vepřový ocásek)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na využití pomalého hrnce. Připravte si v něm například křížovou kost z prasátka. Křížové kosti jsou v kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. K přednostem patří výtečná chuť tohoto masa a také nízká cena vepřových ocásků.


Ingredience:
600 gkřížové kosti (vepřové ocásky)
2 vrchovaté lžícesádla a škvarků
1 lžičkauzené papriky
3-4 ksstroužky česneku
2 ksmenší cibule
2 dclvody
celý kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Přímo v nádobě pomalého hrnce zpěníme na sádle a škvarcích nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku pěkně pokrájené na plátky
  2. Nádobu vložíme do obalu hrnce, na dno narovnáme maso, které dle potřeby naporcujeme
  3. Maso osolíme, opepříme, posypeme uzenou paprikou, podlijeme 2 dcl vody
  4. Pomalíme na I.stupni tak 6-7 hodin.
Doporučení:

Jako přílohu volíme například rýži, knedlíky, brambory ….

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy