REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Formanský guláš dle George

Variace na vepřový minutkový guláš servírovaný ozdobený grilovanou klobáskou.

Guláš pekelník (minutkově)

Recept pro milovníky ostrých jídel. Rychlý guláš připravený minutkově, tedy do 30 minut!

Guláš z tlačenky

Rychlý guláš uvařený za 20 minut. Nevěříte? Vyzkoušejte! Nejen že je rychlý, protože maso v tlačence je již uvařené, ale i skvěle chutná a zvládne ho i kuchařský začátečník.

Hovězí maso s rajskou omáčkou

Šťavnaté plátky vařeného masa zalité načervenalou až červenou sladkokyselou omáčkou.

Jazyk s křenovou omáčkou

Plátky vařeného jazyka podávané s křenovou omáčkou, ozdobené usmaženými plátky křenu.

Knedlíky s uzeným jazykem

Uvařené bramborové knedlíky plněné masovou směsí, podávané s pikantními dušenými jablky.

Minutkový guláš dle George

Guláš snadno a rychle.

Pikantní maso ve špenátu

Spařené špenátové listy plněné pikantní masovou směsí, stočené do závítků, vařené v páře, podávané s koprovou omáčkou.

Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci)

Šťavnatá vepřová krkovice s kostí vařená v pomalém hrnci s cibulí, česnekem, kmínem, sádlem a solí.

Pomalená křížová kost (vepřový ocásek)

Recept na využití pomalého hrnce. Připravte si v něm například křížovou kost z prasátka. Křížové kosti jsou v kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. K přednostem patří výtečná chuť tohoto masa a také nízká cena vepřových ocásků.

Uzená pečeně vařená

Uzené vepřové maso uvařené ve vodě.

Uzené maso povařené, pečené

V celku povařená uzená krkovice nebo uzená rolovaná plec, nakrájená na plátky, dopečená v troubě doměkka, výpek ochucený česnekem.

Uzené s pikantní kůrčičkou

V celku uvařené uzené maso potřené pikantní marinádou, chvíli grilované nebo zapečené v troubě.

Vařená uzená krkovička

Jednoduchý recept na uzenou krkovičku povařenou ve vodě.

Vařený uzený jazyk

Základní recept na vařený vepřový jazyk předem vyuzený.

Vepřové kostky na rajčatech

Vepřové maso na kostky, podušené s rajčátky a kukuřicí.

Vepřové maso se špagetami

Polotovar, konzerva z vepřového masa ve vlastní šťávě povařená s cibulovým základem a smetanou, smíchaná s uvařenými špagetami, servírovaná posypaná nastrouhaným tvrdým sýrem.

Vepřový guláš z polotovaru

Rychlý guláš připravený z konzervy (sklenice) vepřového masa ve vlastní šťávě, cibule, rajčatového protlaku, zelené papriky, česneku a dalších ingrediencí.

Výletní ptáci

Jiná úprava španělských ptáčků podle naší čtenářky paní Maruš.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy