REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Formanský guláš dle George

Variace na vepřový minutkový guláš servírovaný ozdobený grilovanou klobáskou.

Guláš pekelník (minutkově)

Recept pro milovníky ostrých jídel. Rychlý guláš připravený minutkově, tedy do 30 minut!

Guláš z tlačenky

Rychlý guláš uvařený za 20 minut. Nevěříte? Vyzkoušejte! Nejen že je rychlý, protože maso v tlačence je již uvařené, ale i skvěle chutná a zvládne ho i kuchařský začátečník.

Jazyk s křenovou omáčkou

Plátky vařeného jazyka podávané s křenovou omáčkou, ozdobené usmaženými plátky křenu.

Knedlíky s uzeným jazykem

Uvařené bramborové knedlíky plněné masovou směsí, podávané s pikantními dušenými jablky.

Minutkový guláš dle George

Guláš snadno a rychle. Je hotový za 30 minut! Nevěříte? Je to tak, jde o guláš uvařený opravdu do půl hodiny. Přitom je skvělý a chutná, jako klasický guláš.

Pikantní maso ve špenátu

Spařené špenátové listy plněné pikantní masovou směsí, stočené do závítků, vařené v páře, podávané s koprovou omáčkou.

Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci)

Šťavnatá vepřová krkovice s kostí vařená v pomalém hrnci s cibulí, česnekem, kmínem, sádlem a solí.

Pomalená křížová kost (vepřový ocásek)

Recept na využití pomalého hrnce. Připravte si v něm například křížovou kost z prasátka. Křížové kosti jsou v kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. K přednostem patří výtečná chuť tohoto masa a také nízká cena vepřových ocásků.

Uzená krkovice na rozmarýnu

Jednoduchý recept na nejprve povařenou vyuzenou krkovičku, pak prohřátou v troubě nakrájenou na plátky spolu s kolečky cibule a dochucenou rozmarýnem.

Uzená pečeně vařená

Uzené vepřové maso uvařené ve vodě.

Uzené maso povařené, pečené

V celku povařená uzená krkovice nebo uzená rolovaná plec, nakrájená na plátky, dopečená v troubě doměkka, výpek ochucený česnekem.

Uzené s pikantní kůrčičkou

V celku uvařené uzené maso potřené pikantní marinádou, chvíli grilované nebo zapečené v troubě.

Vařená uzená krkovička

Jednoduchý recept na uzenou krkovičku povařenou ve vodě.

Vařený uzený jazyk

Základní recept na vařený vepřový jazyk předem vyuzený.

Vepřové kostky na rajčatech

Vepřové maso na kostky, podušené s rajčátky a kukuřicí.

Vepřové maso se špagetami

Polotovar, konzerva z vepřového masa ve vlastní šťávě povařená s cibulovým základem a smetanou, smíchaná s uvařenými špagetami, servírovaná posypaná nastrouhaným tvrdým sýrem.

Vepřové nožičky s čočkou

Vařená čočka podušená na cibulovém základu s kořenovou zeleninou a chilli papričkou, podávaná s vařenými vepřovými nožičkami.

Vepřový guláš z polotovaru

Rychlý guláš připravený z konzervy (sklenice) vepřového masa ve vlastní šťávě, cibule, rajčatového protlaku, zelené papriky, česneku a dalších ingrediencí.

Výletní ptáci

Jiná úprava španělských ptáčků podle naší čtenářky paní Maruš.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.