Rychlý guláš uvařený za 20 minut. Nevěříte? Vyzkoušejte! Nejen že je rychlý, protože maso v tlačence je již uvařené, ale i skvěle chutná a zvládne ho i kuchařský začátečník.
Ingredience:
5-6 ks | plátků tlačenky tak 1,5 cm silné (měla by obsahovat větší kusy masa!) |
1-2 ks | cibule + cibule na ozdobu |
3/4 hrnku | vody |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
1 lžíce | hladké mouky |
majoránka | |
česnek | |
pepř | |
sůl | |
pečivo jako příloha |
Postup:
1. Na dobře rozpáleném oleji zprudka orestujeme nadrobno nasekanou cibuli
2. Jakmile cibule zezlátne, tedy asi po 2-3 minutách, přihodíme do hrnce plátky tlačenky pokrájené na větší kostky, cibuli s tlačenkou poprášíme červenou paprikou, podlijeme vodou a necháme chvíli dusit, tak 10 minut
3. Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v troše studené vody, promícháme a ještě chvíli vše povaříme, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, dále majoránkou a prolisovaným stroužkem česneku
4. Jednotlivé porce na talíři ozdobíme na kolečka pokrájenou cibulí a podáváme s čerstvým pečivem.