REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš pekelník (minutkově)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept pro milovníky ostrých jídel. Rychlý guláš připravený minutkově, tedy do 30 minut!


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
150 gvepřového masa (vepřové plecko)
4 kskuliček nového koření
4 ksstroužků česneku
2 kschilli papriček
1 ksbobkového listu
1 kscibule
1/2 lvody
vývar v prášku
pepřové koření
červená paprika
ďábelské koření nebo chilli
hladká mouka
vegeta (sůl)

Postup:

1. Na pánvičce zprudka orestujeme na malé kousky nakrájené vepřové plecko, které před tím mírně posypeme vegetou 2. Přidáme cibulku, kterou mírně orestujeme a maso s cibulí zalijeme vodou
3. Přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku majoránky a hlavně cca jednu lžíci vývaru v prášku a lžíci červené papriky (nejlépe maďarské)
4. Celé vaříme 10-15 minut 5. Do misky nalijeme 0,2 l vody a metličkou rozmícháme dvě vrchovaté lžíce hladké mouky
6. Mouku s vodou za stálého míchání přiléváme do mírně vařící směsi budoucího guláše 7. Dobře provaříme cca 10 minut a pak jen přidáme rozetřený (rozmačkaný) česnek.
8. Dle chuti přidáme koření vegetu, pepř, papriku, majoránku, ďábelské nebo chilli koření
9. Podáváme horké s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem
10. Nezapomeneme na talíři posypat maso s omáčkou jemně nakrájenou (nastrouhanou) cibulí
11. Navrch přidáme chilli papričky (feferonky).

Doporučení:

Červená paprika by měla přijít přímo na čerstvě orestovanou cibuli a okamžitě ji zalít vodou. Po menší chvíli však hrozí zhořknutí papriky a proto nevadí, když se paprika přidá dodatečně až do vody.

Poznámka:

Guláš je zásadně nejlepší druhý den, ale i tato minutka má něco do sebe a hlavně splňuje požadavky naší milé hygieny!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy