Recept pro milovníky ostrých jídel. Rychlý guláš připravený minutkově, tedy do 30 minut!
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
150 g | vepřového masa (vepřové plecko) |
4 ks | kuliček nového koření |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | chilli papriček |
1 ks | bobkového listu |
1 ks | cibule |
1/2 l | vody |
vývar v prášku | |
pepřové koření | |
červená paprika | |
ďábelské koření nebo chilli | |
hladká mouka | |
vegeta (sůl) |
Postup:
1. Na pánvičce zprudka orestujeme na malé kousky nakrájené vepřové plecko, které před tím mírně posypeme vegetou 2. Přidáme cibulku, kterou mírně orestujeme a maso s cibulí zalijeme vodou
3. Přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku majoránky a hlavně cca jednu lžíci vývaru v prášku a lžíci červené papriky (nejlépe maďarské)
4. Celé vaříme 10-15 minut 5. Do misky nalijeme 0,2 l vody a metličkou rozmícháme dvě vrchovaté lžíce hladké mouky
6. Mouku s vodou za stálého míchání přiléváme do mírně vařící směsi budoucího guláše 7. Dobře provaříme cca 10 minut a pak jen přidáme rozetřený (rozmačkaný) česnek.
8. Dle chuti přidáme koření vegetu, pepř, papriku, majoránku, ďábelské nebo chilli koření
9. Podáváme horké s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem
10. Nezapomeneme na talíři posypat maso s omáčkou jemně nakrájenou (nastrouhanou) cibulí
11. Navrch přidáme chilli papričky (feferonky).
Červená paprika by měla přijít přímo na čerstvě orestovanou cibuli a okamžitě ji zalít vodou. Po menší chvíli však hrozí zhořknutí papriky a proto nevadí, když se paprika přidá dodatečně až do vody.
Poznámka:Guláš je zásadně nejlepší druhý den, ale i tato minutka má něco do sebe a hlavně splňuje požadavky naší milé hygieny!