Variace na vepřový minutkový guláš servírovaný ozdobený grilovanou klobáskou.
Ingredience:
1 porce: | |
150 g | vepřového masa (vepřové plecko) |
4 ks | kuliček nového koření |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | bobkového listu |
1 ks | větší klobásy |
1 ks | menší cibule |
1/2 l | vody |
pepřové koření | |
červená paprika | |
hladká mouka | |
majoránka | |
vegeta (sůl) |
Postup:
1. Na pánvičce zprudka orestujeme na malé kousky nakrájené vepřové plecko, které před tím mírně posypeme vegetou 2. Přidáme cibulku a na kolečka nakrájenou klobásu, mírně orestujeme, a pak maso s cibulí a klobásou zalijeme vodou
3. Přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku majoránky a hlavně cca jednu lžíci červené papriky (nejlépe maďarské)
4. Celé vaříme 10-15 minut 5. Do misky nalijeme 0,2 l vody a metličkou rozmícháme dvě vrchovaté lžíce hladké mouky
6. Mouku s vodou za stálého míchání přiléváme do vařící směsi budoucího guláše 7. Dobře provaříme cca 10 minut a pak jen přidáme rozetřený (rozmačkaný) česnek.
8. Dle chuti přidáme pepř, majoránku, česnek
9. Podáváme horké s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem
10. Nezapomeneme na talíři posypat maso s omáčkou jemně nakrájenou (nastrouhanou) cibulí.
11. Na ozdobu 1/
2 klobásy orestujeme na pánvičce na ježka, nebo po tábornicku a pak ho přidáme k cibulce na parádu.
Červená paprika by měla přijít přímo na čerstvě orestovanou cibuli a okamžitě ji zalít vodou. Po menší chvíli však hrozí zhořknutí papriky a proto nevadí, když kuchařský začátečník papriku přidá dodatečně až do vody.
Poznámka:Guláš je zásadně nejlepší druhý den, ale i tato minutka má něco do sebe a hlavně splňuje požadavky naší milé hygieny!