REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jazyk s křenovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vařeného jazyka podávané s křenovou omáčkou, ozdobené usmaženými plátky křenu.


Ingredience:
600 guvařeného oloupaného jazyka
olej na smažení plátků křenu
Na omáčku:
70 gkřenu
50 gmásla
50 ghladké mouky
5 dlvývaru
2 dlsmetany
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Z oloupaného křenu odkrojíme 10 tenoučkých plátků, zvolna je usmažíme na rozehřátém oleji dozlatova a necháme na papírové utěrce odkapat, zbytek křenu nastrouháme na jemno
2. V kastrolu rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a zpěníme, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 15 minut
3. Pak přilijeme smetanu a vaříme dalších 10 minut, dochutíme cukrem, octem i solí a nakonec vmícháme nastrouhaný křen
4. Jazyk ohřejeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přilijeme omáčku, ozdobíme usmaženými plátky křenu a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy