REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíky s uzeným jazykem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené bramborové knedlíky plněné masovou směsí, podávané s pikantními dušenými jablky.


Ingredience:
500 guvařených brambor
250 ghrubé mouky
200 gvařeného uzeného jazyka
50 grozinek
2 ksnaťových cibulek
1 ksvejce
1 lžícejemné krupice
1 lžíceoleje
špetka chilli
voda
sůl
Na dušená jablka:
1 lžíceocta
2 ksvětších jablek
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené cibule
špetka mletého zázvoru
špetka soli
cukr
olej

Postup:

1. Uvařený jazyk oloupeme, na drobno nakrájíme, krátce podusíme na rozehřátém oleji s na drobno nakrájenými cibulkami a rozinkami, osolíme a ochutíme chilli
2. Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, přidáme hrubou mouku, krupici, lžičku soli, vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého utvoříme váleček, nakrájíme ho na dílky a do každého zabalíme lžičku masové směsi
3. Knedlíky zakulatíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-12 minut, dokud nám nevyplavou na povrch, pak je opatrně vyndáme nejlépe drátěnou naběračkou
4. Mezitím si připravíme dušená jablka; na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme oloupaná na hrubo nastrouhaná jablka, sůl, ocet, špetku mletého zázvoru, oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku a za občasného zamíchání vše dusíme 5 minut, potom dochutíme cukrem, případně osolíme a okyselíme
5. Uvařené knedlíky podáváme s dušenými jablky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy