Guláš snadno a rychle.
Ingredience:
1 porce: | |
150 g | vepřového plecka |
1 ks | bobkového listu |
4 ks | nového koření |
1 ks | velké cibule |
4 ks | stroužků česneku |
1/2 l | vody |
pepřové koření | |
červená paprika (nejlépe maďarská) | |
hladká mouka na pomoučení válu | |
hovězí vývar v prášku | |
vegeta (sůl) |
Postup:
1. Na pánvičce zprudka orestujeme na malé kousky nakrájené vepřové plecko, které před tím mírně posypeme vegetou a červenou paprikou
2. Přidáme cibulku, kterou mírně orestujeme a maso s cibulí zalijeme vodou
3. Přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku majoránky a hlavně cca jednu lžíci vývaru a lžíci koření červené papriky (nejlépe maďarské)
4. Celé vaříme 10-15 minut 5. Do misky nalijeme 0,2 l vody a metličkou rozmícháme dvě vrchovaté lžíce hladké mouky
6. Mouku s vodou za stálého míchání přiléváme do mírně vařící směsi budoucího guláše 7. Dobře provaříme cca 10 minut a pak jen přidáme rozetřený (rozmačkaný) česnek.
8. Dle chuti přidáme koření gurmánu, pepř, majoránku
9. Podáváme horké s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem
10. Nezapomeneme na talíři posypat maso s omáčkou jemně nakrájenou cibulí.
Červená paprika by měla přijít přímo na čerstvě orestovanou cibuli a okamžitě ji zalít vodou.Po menší chvíli však hrozí zhořknutí papriky a proto nevadí, když se paprika přidá dodatečně až do vody.
Poznámka:Guláš je zásadně nejlepší druhý den, ale i tato minutka má něco do sebe a hlavně splňuje požadavky naší milé hygieny!