REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minutkový guláš dle George

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš snadno a rychle.


Ingredience:
1 porce:
150 gvepřového plecka
1 ksbobkového listu
4 ksnového koření
1 ksvelké cibule
4 ksstroužků česneku
1/2 lvody
pepřové koření
červená paprika (nejlépe maďarská)
hladká mouka na pomoučení válu
hovězí vývar v prášku
vegeta (sůl)

Postup:

1. Na pánvičce zprudka orestujeme na malé kousky nakrájené vepřové plecko, které před tím mírně posypeme vegetou a červenou paprikou
2. Přidáme cibulku, kterou mírně orestujeme a maso s cibulí zalijeme vodou
3. Přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku majoránky a hlavně cca jednu lžíci vývaru a lžíci koření červené papriky (nejlépe maďarské)
4. Celé vaříme 10-15 minut 5. Do misky nalijeme 0,2 l vody a metličkou rozmícháme dvě vrchovaté lžíce hladké mouky
6. Mouku s vodou za stálého míchání přiléváme do mírně vařící směsi budoucího guláše 7. Dobře provaříme cca 10 minut a pak jen přidáme rozetřený (rozmačkaný) česnek.
8. Dle chuti přidáme koření gurmánu, pepř, majoránku
9. Podáváme horké s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem
10. Nezapomeneme na talíři posypat maso s omáčkou jemně nakrájenou cibulí.

Doporučení:

Červená paprika by měla přijít přímo na čerstvě orestovanou cibuli a okamžitě ji zalít vodou.Po menší chvíli však hrozí zhořknutí papriky a proto nevadí, když se paprika přidá dodatečně až do vody.

Poznámka:

Guláš je zásadně nejlepší druhý den, ale i tato minutka má něco do sebe a hlavně splňuje požadavky naší milé hygieny!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy