REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový guláš z polotovaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý guláš připravený z konzervy (sklenice) vepřového masa ve vlastní šťávě, cibule, rajčatového protlaku, zelené papriky, česneku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 konzervavepřového masa ve vlastní šťávě
50 gslaniny bez kůže
50 gcibule
30 gsladkokyselé okurky
20 grajčatového protlaku
2 ksstroužky česneku
2 kszelené papriky
mletá sladká paprika
voda
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova
2. Orestovanou cibulku zaprášíme mletou paprikou, přidáme rajčatový protlak, utřený nebo prolisovaný česnek, zalijeme šťávou z konzervy a trochou vody, nakonec přidáme očištěné a na proužky nakrájené papriky a okurky
3. Do směsi vmícháme pokrájené maso z konzervy, promícháme a krátce vše prohřejeme, podle chuti guláš osolíme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme čerstvý chléb, vařené brambory nebo i houskové knedlíky.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy