REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Výletní ptáci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jiná úprava španělských ptáčků podle naší čtenářky paní Maruš.


Ingredience:
4 ksplátky z vepřové kýty
nebo plece
1 ksstřední cibule
1 ksvejce uvařeného na tvrdo
2 kssterilované okurky
100 gjakéhokoliv salámu
70 guzeného špeku (anglické slaniny)
2 lžícehladké mouky
mletý pepř
plnotučná hořčice
olej
sůl

Postup:

1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak opečeme maso po obou stranách až změní barvu a pak plátky podlijeme vodou
3. Přidáme nasekané vejce, nakrájený špek a nastrouhané okurky, asi lžíci hořčice
4. To všechno pak uvaříme v tlakovém hrnci
5. Mezi tím si rozkvedláme mouku ve vodě
6. Po uvaření masa omáčku zahustíme touto moukou, necháme ještě chvíli povařit a podle potřeby dosolíme.

Doporučení:

– Podáváme s těstovinami (kolínka, mušličky, vrtulky, mašličky a podobně). Chutná je i rýže, lze jíst i s knedlíkem.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Chuť je podobná jako u ptáčků, ale maso je měkčí a není práce s jejich balením. Pokud jsem dělala ptáčky z hovězího masa, tak je manžel nejedl, až jsem je začala dělat z vepřového masa tak jim teprve přišel na chuť. Tím, že používám tlakový hrnec ušetřím čas i energii.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy