REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené maso povařené, pečené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku povařená uzená krkovice nebo uzená rolovaná plec, nakrájená na plátky, dopečená v troubě doměkka, výpek ochucený česnekem.


Ingredience:
1 kguzené krkovice nebo uzené rolované plece
1-2 ksstroužky česneku
hladká mouky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Uzené maso vložíme do hrnce se studenou vodou a 5 minut povaříme
2. Vodu slijeme, maso opláchneme, vložíme zpět do hrnce a znovu zalijeme vodou, uvaříme do měkka
3. Uvařené maso nakrájíme na plátky, naskládáme do pekáče, zalijeme troškou vody a 10 minut necháme péct
4. Šťávu zaprášíme moukou, ochutíme rozetřeným česnekem, opepříme, případně i osolíme.

Doporučení:

Takto připravené uzené podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem, osmaženou cibulkou a dušeným zelím.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy