REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní vepřová pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová pečeně upečená na soli a servírovaná se šťávou ze smetany, vařené zeleniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 kgsoli
750 gvepřové pečeně
600 gkvětáku
250 gmrkve
250 gsmetany
200 gzmrzlých fazolových lusků
3 lžícehladké mouky
3 lžícemásla
2 lžícestředně ostré hořčice
1 kscibule
1 kssvazku petrželky
1/4 lzeleninového vývaru
hrubě mletý pepř
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, posypeme solí a hrubým pepřem, zbylou sůl nasypeme do pekáče, na sůl vložíme vepřovou pečeni a v předehřáté troubě na 170 °C pečeme doměkka (asi 90 minut)
2. Mezitím omytý květák, rozdělený na jednotlivé růžičky, oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a lusky uvaříme 16 minut ve slané vodě, pak scedíme
3. V pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a necháme trochu zežloutnout, pak zalijeme zeleninovým vývarem i smetanou a krátce na mírném ohni za stálého míchání 10 minut povaříme
4. Potom vmícháme hořčici, ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme na drobno nasekanou petrželku a nakonec vmícháme do šťávy slitou zeleninu
5. Pečeni nakrájíme a podáváme se zeleninou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy