REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bůček s blumami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového bůčku upečené na černém pivu spolu s blumami doměkka.


Ingredience:
600 gvepřového bůčku
500 gblum
3 lžíceblumové nebo rybízové marmelády
2 dlčerného piva
1 dlrumu
6 ksstroužků česneku
citronová šťáva na dochucení
cukr na dochucení
instantní jíška (nemusí být)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, potřeme oloupanými rozetřenými stroužky česneku, zalijeme rumem, přiklopíme a uložíme do druhého dne v chladu
2. Potom masové kostky rozložíme do pekáčku, přelijeme pivem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme zakryté za občasného promíchání asi 1 hodinu
3. Pak maso odklopíme, přidáme k němu omyté, vypeckované blumy a společně dopečeme doměkka a dozlatova
4. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, krátce povaříme (pokud máme rádi omáčku hustší, vmícháme do ní ještě trochu instantní jíšky) a na závěr ji dochutíme solí, cukrem, případně citronovou šťávou
5. Maso s blumami rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy