Kostky bůčku pečené s cibulkou a dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
1 kg | vepřového bůčku |
150 g | nakrájeného zázvoru |
1 svazek | jarní cibulky |
1 svitek | skořice |
2 lžíce | arašídového oleje (nemusí být) |
2 lžíce | tmavé sójové omáčky |
2 lžíce | třtinového cukru |
1 lžička | mletého pepře |
1 lžička | soli |
250 ml | vody |
3 ks | sušených chilli papriček |
1 ks | hvězdičky badyánu |
Postup:
1. Vepřový bůček opláchneme, nakrájíme na 5 cm kostky a dáme do pekáčku
2. Přidáme zázvor nakrájený na tenké nudličky, jarní cibulky nakrájené na 10 cm kousky, chilli papričky, olej, třtinový cukr, mletý pepř, tmavou sójovou omáčku, badyán, svitek skořice, sůl a vše dobře smícháme
3. Nakonec přilijeme vodu, dáme do trouby a pečeme při 160 °C doměkka (asi 2,5 hodiny).
Podáváme s různě upravenými brambory.