Bůček potřený pikantní marinádou, v troubě přikrytý alobalem upečený doměkka. Recept je inspirovaný indickou a čínskou kuchyní.
Ingredience:
2 kg | vepřového bůčku nakrájeného na plátky |
90 g | tmavého třtinového cukru |
125 ml | ústřicové omáčky |
125 ml | omáčky hoisin |
1 lžíce | čerstvého, jemně nastrouhaného zázvoru |
8 ks | stroužků česneku |
voda | |
papír na pečení |
Postup:
1. Obě omáčky promícháme spolu s cukrem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem a 250 ml vody
2. Plátky bůčku rozložíme na vyšší plech vyložený pečícím papírem, maso přelijeme marinádou a přikryjeme alobalem, necháme 10 minut odležet
3. V troubě vyhřáté na 180 °C pečme 75 minut, pak alobal odstraníme a pečeme dalších 25 minut
4. V této fázi přípravy zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C a pečeme dalších 20 minut
5. Bůček vytažený z trouby necháme chvíli odpočinout, podáváme s čerstvým pečivem.
Ústřicovou omáčku lze dnes již běžně koupit, jinak ji můžeme nahradit sójovou omáčka s rozmixovanými ančovičkami (naloženými sardelemi).