REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní bůček II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bůček potřený pikantní marinádou, v troubě přikrytý alobalem upečený doměkka. Recept je inspirovaný indickou a čínskou kuchyní.


Ingredience:
2 kgvepřového bůčku nakrájeného na plátky
90 gtmavého třtinového cukru
125 mlústřicové omáčky
125 mlomáčky hoisin
1 lžícečerstvého, jemně nastrouhaného zázvoru
8 ksstroužků česneku
voda
papír na pečení

Postup:

1. Obě omáčky promícháme spolu s cukrem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem a 250 ml vody
2. Plátky bůčku rozložíme na vyšší plech vyložený pečícím papírem, maso přelijeme marinádou a přikryjeme alobalem, necháme 10 minut odležet
3. V troubě vyhřáté na 180 °C pečme 75 minut, pak alobal odstraníme a pečeme dalších 25 minut
4. V této fázi přípravy zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C a pečeme dalších 20 minut
5. Bůček vytažený z trouby necháme chvíli odpočinout, podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Ústřicovou omáčku lze dnes již běžně koupit, jinak ji můžeme nahradit sójovou omáčka s rozmixovanými ančovičkami (naloženými sardelemi).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy