V těstíčku obalené plátky vepřové kotlety, přes noc marinované, usmažené a pak dopečené doměkka.
Ingredience:
1 kg | vepřových kotlet s kostí |
150 g | strouhaného tvrdého sýra |
4-5 ks | vajec |
3 ks | stroužky česneku |
1-2 lžíce | hořčice |
1-2 lžíce | kečupu |
majoránka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Směs kečupu, hořčice, sýra, nastrouhaného nebo prolisovaného česneku a majoránky zašleháme do vajec (počítáme 1 ks vejce na 1 kotlet), ochutíme solí a pepřem
2. V připraveném těstíčku naklepané a u kosti mírně naříznuté kotlety obalíme a necháme přes noc odležet
3. Druhý den obalené maso zprudka usmažíme (těstíčko má tendenci stékat), po obou stranách
4. usmažené kotlety narovnáme do pekáče a necháme je v rozehřáté troubě na 200 °C dopéct doměkka
5. Písecký kotlet podáváme s vařeným bramborem, hranolky či kroketami a zeleninovou oblohou.
Autor receptu: Dalibor Marounek