REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Písecký kotlet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V těstíčku obalené plátky vepřové kotlety, přes noc marinované, usmažené a pak dopečené doměkka.


Ingredience:
1 kgvepřových kotlet s kostí
150 gstrouhaného tvrdého sýra
4-5 ksvajec
3 ksstroužky česneku
1-2 lžícehořčice
1-2 lžícekečupu
majoránka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Směs kečupu, hořčice, sýra, nastrouhaného nebo prolisovaného česneku a majoránky zašleháme do vajec (počítáme 1 ks vejce na 1 kotlet), ochutíme solí a pepřem
2. V připraveném těstíčku naklepané a u kosti mírně naříznuté kotlety obalíme a necháme přes noc odležet
3. Druhý den obalené maso zprudka usmažíme (těstíčko má tendenci stékat), po obou stranách
4. usmažené kotlety narovnáme do pekáče a necháme je v rozehřáté troubě na 200 °C dopéct doměkka
5. Písecký kotlet podáváme s vařeným bramborem, hranolky či kroketami a zeleninovou oblohou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy