Silné vepřové kotlety naplněné nádivkou z podušeného mozečku nebo šunky, sterilovaného hrášku a vajíček, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.
Ingredience:
4 ks | silné vepřové kotlety |
150 g | strouhanky |
100 g | hladké mouky |
2 ks | vejce |
sůl | |
100 g | vepřového mozečku nebo 80 g šunky |
50 g | sterilovaného hrášku bez nálevu |
40 g | másla |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety zlehka naklepeme a pak je ostrým nožem napříč nařízneme, abychom získali v kotletě otvor neboli kapsu
2. Připravíme si nádivku; mozeček podusíme na másle, zahustíme vejcem, nezapomeneme ho osolit a okořenit pepřem (nebo na másle orestujeme nadrobno nakrájenou šunku)
3. Do směsi přidáme hrášek, zamícháme ho do směsi, hmotou naplníme připravené kotlety, maso zašijeme nití nebo sepneme párátky
4. Nadité kotlety obalíme v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a ve strouhance
5. Připravené kotlety smažíme pozvolna, ve větším množství oleje, dozlatova.