REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kotlety smažené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silné vepřové kotlety naplněné nádivkou z podušeného mozečku nebo šunky, sterilovaného hrášku a vajíček, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 kssilné vepřové kotlety
150 gstrouhanky
100 ghladké mouky
2 ksvejce
sůl
100 gvepřového mozečku nebo 80 g šunky
50 gsterilovaného hrášku bez nálevu
40 gmásla
pepř
sůl

Postup:

1. Kotlety zlehka naklepeme a pak je ostrým nožem napříč nařízneme, abychom získali v kotletě otvor neboli kapsu
2. Připravíme si nádivku; mozeček podusíme na másle, zahustíme vejcem, nezapomeneme ho osolit a okořenit pepřem (nebo na másle orestujeme nadrobno nakrájenou šunku)
3. Do směsi přidáme hrášek, zamícháme ho do směsi, hmotou naplníme připravené kotlety, maso zašijeme nití nebo sepneme párátky
4. Nadité kotlety obalíme v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a ve strouhance
5. Připravené kotlety smažíme pozvolna, ve větším množství oleje, dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy