REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Plněné cibule s rajčatovou omáčkou

Mletým masem naplněné cibule podávané s rajskou omáčkou jako bezva tip na víkendový oběd. Skvělé jsou servírované s rýží nebo bramborovou kaší.

Plněné kotlety grilované

Silné vepřové kotlety naplněné nádivkou z podušeného mozečku nebo šunky, sterilovaného hrášku a vajíček, grilované na venkovním roštu grilu.

Plněné kotlety smažené

Silné vepřové kotlety naplněné nádivkou z podušeného mozečku nebo šunky, sterilovaného hrášku a vajíček, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Plněné kotlety zeleninovou náplní

Opečené kotlety plněné náplní ze sušených rajčat, tymiánu, artyčoků, medu a česneku, pomalu pečené v troubě doměkka.

Plněné řízky

Do závitku zatočené naklepané plátky vepřové kýty, plněné šunkou a dopředu uvařenými vajíčky, podušené ve vodě spolu s cibulí, rozmarýnem, rajčatovým protlakem, kořením a bílým vínem.

Plněné uzené maso

Plátky uzeného masa plněné náplní ze sýra, vařených vajec a petrželky, pečené s cibulí doměkka.

Plněné vepřové kapsy

Vepřová kýta plněná šunkou a hermelínem.

Plněné vepřové kotlety

Pečené kotlety plněné nádivkou z jarních cibulek, bazalky, černých oliv a vajec.

Plněné vepřové řízky

Vepřové řízky plněné nádivkou z masa.

Plněné vepřové řízky II.

Rozklepané vepřové řízky přeložené, naplněné klobásou a plátkem sýra, usmažené ve fritovacím hrnci.

Plněné vepřové závitky

Plátky vepřové kýty naplněné párkem, anglickou slaninou, okurkou a vajíčkem, orestované a pak podušené.

Plněné vepřové žebírko

Podušená kapsa z vepřové pečeně (kotlety) plněná vaječnou směsí s houbami.

Plněný řízek na brusinkách

Vepřový řízek plněný ochucenou cibulí, opečený doměkka, podávaný se zeleninou a omáčkou, ozdobený petrželkou.

Plněný vepřový bůček

Pečený bůček plněný nádivkou ze šunkového salámu, vajíček a cibulky.

Plněný zavinutý bůček

Zavinutý vepřový bůček plněný švestkami a medem.

Plovdivské maso

Vepřová kýta na nudličky dušená s cibulí, paprikou a rajským protlakem.

Podzimní kotleta

Odleželé, zprudka orestované kotlety, dopečené v troubě doměkka zalité vývarem nebo vínem spolu se snítky šalvěje, na talířích ozdobené orestovanou cibulkou a zkaramelizovanými jablky.

Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci)

Šťavnatá vepřová krkovice s kostí vařená v pomalém hrnci s cibulí, česnekem, kmínem, sádlem a solí.

Pomalená křížová kost (vepřový ocásek)

Recept na využití pomalého hrnce. Připravte si v něm například křížovou kost z prasátka. Křížové kosti jsou v kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. K přednostem patří výtečná chuť tohoto masa a také nízká cena vepřových ocásků.

Pomalu pečená krkovice

Při nízké teplotě v celku upečená krkovice. Recept podle Nadi Indruchové.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.