vepřové maso
Plněné cibule s rajčatovou omáčkou
Mletým masem naplněné cibule podávané s rajskou omáčkou jako bezva tip na víkendový oběd. Skvělé jsou servírované s rýží nebo bramborovou kaší.
Plněné kotlety grilované
Silné vepřové kotlety naplněné nádivkou z podušeného mozečku nebo šunky, sterilovaného hrášku a vajíček, grilované na venkovním roštu grilu.
Plněné kotlety smažené
Silné vepřové kotlety naplněné nádivkou z podušeného mozečku nebo šunky, sterilovaného hrášku a vajíček, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.
Plněné kotlety zeleninovou náplní
Opečené kotlety plněné náplní ze sušených rajčat, tymiánu, artyčoků, medu a česneku, pomalu pečené v troubě doměkka.
Plněné řízky
Do závitku zatočené naklepané plátky vepřové kýty, plněné šunkou a dopředu uvařenými vajíčky, podušené ve vodě spolu s cibulí, rozmarýnem, rajčatovým protlakem, kořením a bílým vínem.
Plněné uzené maso
Plátky uzeného masa plněné náplní ze sýra, vařených vajec a petrželky, pečené s cibulí doměkka.
Plněné vepřové kapsy
Vepřová kýta plněná šunkou a hermelínem.
Plněné vepřové kotlety
Pečené kotlety plněné nádivkou z jarních cibulek, bazalky, černých oliv a vajec.
Plněné vepřové řízky
Vepřové řízky plněné nádivkou z masa.
Plněné vepřové řízky II.
Rozklepané vepřové řízky přeložené, naplněné klobásou a plátkem sýra, usmažené ve fritovacím hrnci.
Plněné vepřové závitky
Plátky vepřové kýty naplněné párkem, anglickou slaninou, okurkou a vajíčkem, orestované a pak podušené.
Plněné vepřové žebírko
Podušená kapsa z vepřové pečeně (kotlety) plněná vaječnou směsí s houbami.
Plněný řízek na brusinkách
Vepřový řízek plněný ochucenou cibulí, opečený doměkka, podávaný se zeleninou a omáčkou, ozdobený petrželkou.
Plněný vepřový bůček
Pečený bůček plněný nádivkou ze šunkového salámu, vajíček a cibulky.
Plněný zavinutý bůček
Zavinutý vepřový bůček plněný švestkami a medem.
Plovdivské maso
Vepřová kýta na nudličky dušená s cibulí, paprikou a rajským protlakem.
Podzimní kotleta
Odleželé, zprudka orestované kotlety, dopečené v troubě doměkka zalité vývarem nebo vínem spolu se snítky šalvěje, na talířích ozdobené orestovanou cibulkou a zkaramelizovanými jablky.
Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci)
Šťavnatá vepřová krkovice s kostí vařená v pomalém hrnci s cibulí, česnekem, kmínem, sádlem a solí.
Pomalená křížová kost (vepřový ocásek)
Recept na využití pomalého hrnce. Připravte si v něm například křížovou kost z prasátka. Křížové kosti jsou v kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. K přednostem patří výtečná chuť tohoto masa a také nízká cena vepřových ocásků.
Pomalu pečená krkovice
Při nízké teplotě v celku upečená krkovice. Recept podle Nadi Indruchové.