Naporcované koleno upečené spolu s cibulí, paprikami, špekáčky a česnekem, podlité pivem, dokřupava.
Ingredience:
2 ks | vepřových kolen |
4 ks | špekáčků nebo klobás |
5 ks | stroužků česneku |
250 g | cibule |
250 g | různobarevných paprik |
500 ml | světlého piva |
sójová omáčka | |
zeleninová kořenící směs | |
mletý kmín | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná vepřová kolena po vykostění rozdělíme na 4 porce, osolíme, posypeme mletým kmínem, mletým pepřem a zeleninovou kořenící směsí
2. Oloupané cibule i očištěné papriky nakrájíme na proužky a rozložíme do pekáčku, přidáme porce masa, obložíme je rozpůlenými špekáčky a rozhodíme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku
3. Pak pokapeme trochou sójové omáčky, přidáme 300 ml světlého piva, zakryjeme a v předehřáté troubě vše pečeme do změknutí, za průběžného podlévání pivem
4. Před dohotovením odkryjeme a maso zapečeme dokřupava.
Podáváme s opečenými bramborami nebo bramborovým knedlíkem.