REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plátky kýty zapečené se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané plátky vepřové kýty zapečené v troubě spolu s orestovanou, na kolečka nakrájenou cibulí a mrkví, rozetřeným česnekem a kořením.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
700 gvepřové kýty
4 ksvětí mrkve
4 ksstroužky česneku
2 ksvětší cibule
1 ksbobkového listu
3 dclvody
několik kuliček nového
koření
několik kuliček pepře
zeleninová vegeta
mletý černý pepř
hladká mouka
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek rozetřeme spolu se solí, nebo jen rozdrtíme
2. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a mírně rozklepeme, pak ho mírně osolíme, posypeme zeleninovou vegetou a mletým černým pepřem
3. Kolečka cibule a mrkve, rozetřený česnek orastujeme v pekáči na malém množství rozpáleného oleje
4. Plátky kýty vyskládáme do pekáče k orestované zelenině tak, aby maso bylo z část přikryté zeleninou
5. Přidáme několik kuliček nového koření a černého pepře, bobkový list, vše podlijeme vodou a dusíme v troubě, zaklopené, do změknutí masa
6. Nakonec maso vytáhneme, uchováme v teple, zeleninu zaprášíme hladkou moukou, promícháme a ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy