Rozklepané plátky vepřové kýty zapečené v troubě spolu s orestovanou, na kolečka nakrájenou cibulí a mrkví, rozetřeným česnekem a kořením.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
700 g | vepřové kýty |
4 ks | větí mrkve |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | větší cibule |
1 ks | bobkového listu |
3 dcl | vody |
několik kuliček nového | |
koření | |
několik kuliček pepře | |
zeleninová vegeta | |
mletý černý pepř | |
hladká mouka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek rozetřeme spolu se solí, nebo jen rozdrtíme
2. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a mírně rozklepeme, pak ho mírně osolíme, posypeme zeleninovou vegetou a mletým černým pepřem
3. Kolečka cibule a mrkve, rozetřený česnek orastujeme v pekáči na malém množství rozpáleného oleje
4. Plátky kýty vyskládáme do pekáče k orestované zelenině tak, aby maso bylo z část přikryté zeleninou
5. Přidáme několik kuliček nového koření a černého pepře, bobkový list, vše podlijeme vodou a dusíme v troubě, zaklopené, do změknutí masa
6. Nakonec maso vytáhneme, uchováme v teple, zeleninu zaprášíme hladkou moukou, promícháme a ještě chvíli podusíme.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo různě upravené brambory.