Vepřové plece pečené s cibulí a česnekem.
Ingredience:
1 kg | vepřové plece |
2 ks | cibule |
4 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | hladké mouky |
sůl |
Postup:
1. Plec opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a potřeme česnekem utřeným se solí
2. Do pekáče dáme na kolečka nakrájenou oloupanou cibuli, mírně podlijeme teplou vodou a vložíme připravené maso
3. Maso pečeme za stálého obracení a podlévání v rozehřáté troubě (180 °C) dozlatova
4. Potom plec vyndáme z pekáče, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou a za občasného míchání dobře povaříme, až se tuk odděluje
5. Šťávu procedíme přes hustý cedník a osolíme.
– Příloha: Vařené brambory, bramborové nebo houskové knedlíky a špenát nebo zelí.