REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní vrabci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky bůčku (bez kosti) ochucené kmínem, solí a pepřem, upečené v troubě zasypané cibulí a česnekem, podlité pivem smíchaným s worcesterskou omáčkou a kečupem.


Ingredience:
1 kgbůčku bez kosti
2 ksvětší cibule
1 kspalička česneku
4 dlsvětlého piva
4 lžícerajského protlaku
1 lžíceworchestru
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Bůček nakrájíme na větší kostky, cibuli na proužky, česnek na plátky 2. Kostky masa vložíme do pekáče, dochutíme solí, pepřem a kmínem, pak posypeme cibulí a česnekem
3. Pivo rozmícháme s rajským protlakem a worchestrem, zalijeme maso v pekáči
4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, za občasného míchání, doměkka
5. Podáváme s knedlíkem a zelím, nebo s vařenými brambory.

Poznámka:

Text i foto: D.Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy