REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná vepřová pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová pečeně plněná směsí z mrkve, kuřecích jater a vajíček, okořeněná, upečená doměkka.


Ingredience:
750 gvepřové pečeně
200 gkuřecích jater
150 gmrkve
4 ksvajec
směs koření na vepřovou pečeni
mletý pepř
olej
voda
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji orestujeme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, vmícháme očištěná, odblaněná játra nakrájena nadrobno, po chvilce vlijeme rozšlehaná vejce, vše osolíme, opepříme, promícháme a když vejce ztuhnou, směs odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout
2. Očištěné maso omyjeme, osušíme, do masa nožem prořízneme kapsu, rukou ji zvětšíme, vnitřek osolíme a ochutíme kořením na vepřovou pečeni
3. Připravenou vepřovou kapsu naplníme vaječnou směsí, spíchneme párátky, aby nám směs nevytekla, osolíme, dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 175 °C doměkka (asi 90 minut) za občasného převracení a přelévání výpekem, podle potřeby podlévání vodou
4. Měkké maso nakrájíme na plátky a přelíváme vypečenou šťávou.

Doporučení:

Podáváme s opečenými brambory s cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy