Plát bůčku plněný vaječnou směsí, párkem, kapií a okurkou, svinutý do rolády, upečený v troubě doměkka.
Ingredience:
600 g | vykostěného vepřového bůčku |
40 g | sterilovaných okurek |
40 g | nadrobno nakrájené cibule |
30 g | sterilované kapie |
30 g | másla |
3 ks | vajec |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
2 nožičky | párku |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný, vykostěný bůček zlehka rozklepeme na tenký plát, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozklepnutá vejce, osolíme, opepříme, promícháme, usmažíme a necháme vychladnout
3. Na plát masa rozetřeme smažená vejce, rozložíme nožky párku, okurky, kapie, svineme do rolády, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, dáme do trouby a pečeme při 190 °C doměkka (asi 90 minut) za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou.
Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.