REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná roláda z bůčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát bůčku plněný vaječnou směsí, párkem, kapií a okurkou, svinutý do rolády, upečený v troubě doměkka.


Ingredience:
600 gvykostěného vepřového bůčku
40 gsterilovaných okurek
40 gnadrobno nakrájené cibule
30 gsterilované kapie
30 gmásla
3 ksvajec
2 lžíceplnotučné hořčice
2 nožičkypárku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný, vykostěný bůček zlehka rozklepeme na tenký plát, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozklepnutá vejce, osolíme, opepříme, promícháme, usmažíme a necháme vychladnout
3. Na plát masa rozetřeme smažená vejce, rozložíme nožky párku, okurky, kapie, svineme do rolády, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, dáme do trouby a pečeme při 190 °C doměkka (asi 90 minut) za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy