REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné vepřové kapsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta plněná šunkou a hermelínem.


Ingredience:
4 ksplátků vepřové kýty
20 ghladké mouky
20 gmásla
3 lžíceoleje
1 dclvody
sůl
Náplň:
4 ksplátků šunky
4 ksplátků Hermelínu
petrželka
hořčice

Postup:

1. Plátek masa mírně naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, přikryjeme plátkem šunky, doprostřed dáme plátek hermelínu, vše posypeme drobně nakrájenou petrželkou a přehneme
2. Spojíme párátkem a zaprášíme hladkou moukou
3. Na rozpáleném oleji kapsy zprudka orestujeme z obou stran, přidáme vodu a na mírném ohni podusíme doměkka
4. Když chceme více šťávy přidáme trochu masového vývaru a ještě chvíli dusíme.

Doporučení:

– Podáváme např. s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy