REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do závitku zatočené naklepané plátky vepřové kýty, plněné šunkou a dopředu uvařenými vajíčky, podušené ve vodě spolu s cibulí, rozmarýnem, rajčatovým protlakem, kořením a bílým vínem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ks vepřové řízky z plece nebo kýty
4 ksplátky šunky
4 ksmenší, dopředu uvařená vejce
4 lžícebílého vína
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícemásla
1 lžíceoleje
snítka rozmarýnu
půlka cibule
petrželka
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, položíme na ně plátky šunky a uvařené, oloupané vejce
2. Jednotlivé plátky pak svineme a zajistíme nití (jako ptáčky)
3. Závitky opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji s máslem, přidáme rozmarýn, rajčatový protlak, malou naběračku vroucí vody, 4 lžíce bílého vína, sůl, pepř a nadrobno usekanou cibuli
4. Plněné řízky dusíme, pod pokličkou, doměkka, za občasného zamíchání a podlití horkou vodou
5. Měkké závitky zbavíme nití, rozkrojíme na půlky a podáváme s vařenými brambory, politými šťávou z masa a posypanými zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy