REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kotlety zeleninovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety plněné náplní ze sušených rajčat, tymiánu, artyčoků, medu a česneku, pomalu pečené v troubě doměkka.


Ingredience:
4 ksvykostěné telecí kotlety
3 lžícerajčatového oleje ze sušených rajčat
mletý pepř
sůl
Na zeleninovou náplň:
1 lžičkatymiánových lístků
1 lžícemedu
40 gsušených rajčat v oleji
6 ksartyčokových srdíček z konzervy
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Artyčoky i rajčata necháme okapat a pak je nasekáme na hrubo
2. Med smícháme s lístky tymiánu, oloupaným na jemno nasekaným stroužkem česneku, solí, pepřem a přidáme k zeleninové směsi
3. Kotlety omyjeme, osušíme, do každé vyřízneme ostrým nožem hlubokou kapsu, do ní vložíme zeleninovou náplň, uzavřeme párátky, potřeme rajčatovým olejem, osolíme a opepříme
4. Pak v pánvi na rozehřátém rajčatovém oleji zprudka 2 minuty z každé strany opečeme, vložíme do předehřáté trouby na 80 °C a pečeme 60 minut doměkka
5. Servírujeme s opékanými bramborami .

Poznámka:

Pomalým pečením v troubě získají kotlety neuvěřitelnou křehkost.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy