Silné vepřové kotlety naplněné nádivkou z podušeného mozečku nebo šunky, sterilovaného hrášku a vajíček, grilované na venkovním roštu grilu.
Ingredience:
4 ks | silné vepřové kotlety |
olej | |
sůl | |
Na nádivku: | |
100 g | vepřového mozečku nebo 80 g šunky |
50 g | sterilovaného hrášku bez nálevu |
40 g | másla |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety zlehka naklepeme a pak je ostrým nožem napříč nařízneme, abychom získali v kotletě otvor neboli kapsu
2. Připravíme si nádivku; mozeček podusíme na másle, zahustíme vejcem, nezapomeneme ho osolit a okořenit pepřem (nebo na másle orestujeme nadrobno nakrájenou šunku)
3. Do směsi přidáme hrášek, zamícháme ho do směsi, hmotou naplníme připravené kotlety, maso zašijeme nití nebo sepneme párátky
4. Nadité kotlety ještě potřeme olejem, osolíme a zvolna grilujeme na mřížce grilu, po obou stranách, 5 až 8 minut.