REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná grilovaná panenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaná panenka plněná nivovou směsí, potřená směsí z česneku, oleje, pepře a grilovacího koření.


Ingredience:
800 gvepřové panenky
Na nivovou směs:
80 gnivy
několik snítek kopru
několik snítek petrželky kudrnky
Na potření:
2 lžičkygrilovacího koření nebo vegety
50 mlolivového oleje
2 ksstroužků česneku
mletý pepř

Postup:

1. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na drobno a v misce utřeme s olivovým olejem, grilovacím kořením nebo vegetou a mletým pepřem
2. Nivu rozdrobíme a smícháme s opláchnutou okapanou na jemno nasekanou petrželkou i nasekaným koprem
3. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 stejně velké kusy, každý kus podélně rozřízneme, aby vznikla kapsa, naplníme nivovou směsí, potřeme připravenou česnekovou směsí a převážeme provázkem
4. Pak panenky grilujeme na rozehřátém grilu dozlatova, poté zabalíme do alobalu a na kraji grilu necháme za občasného otáčení asi 8 minut dojít.

Doporučení:

Podáváme s čerstvou zeleninou a rozpečenou bagetou nebo pita chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy