Grilovaná panenka plněná nivovou směsí, potřená směsí z česneku, oleje, pepře a grilovacího koření.
Ingredience:
800 g | vepřové panenky |
Na nivovou směs: | |
80 g | nivy |
několik snítek kopru | |
několik snítek petrželky kudrnky | |
Na potření: | |
2 lžičky | grilovacího koření nebo vegety |
50 ml | olivového oleje |
2 ks | stroužků česneku |
mletý pepř |
Postup:
1. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na drobno a v misce utřeme s olivovým olejem, grilovacím kořením nebo vegetou a mletým pepřem
2. Nivu rozdrobíme a smícháme s opláchnutou okapanou na jemno nasekanou petrželkou i nasekaným koprem
3. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 stejně velké kusy, každý kus podélně rozřízneme, aby vznikla kapsa, naplníme nivovou směsí, potřeme připravenou česnekovou směsí a převážeme provázkem
4. Pak panenky grilujeme na rozehřátém grilu dozlatova, poté zabalíme do alobalu a na kraji grilu necháme za občasného otáčení asi 8 minut dojít.
Podáváme s čerstvou zeleninou a rozpečenou bagetou nebo pita chlebem.