Naporcovaná uzená pražská šunka, grilovaná, potíraná pomerančovou omáčkou smíchanou s hřebíčkem a černým pivem, podávaná přelitá mandlovou omáčkou.
Ingredience:
Suroviny na 4 porce: | |
600 g | pražské šunky s tukem a kůží vcelku |
100 g | nejlépe lesního medu |
4 ks | drceného hřebíčku |
1 ks | drceného badyánu |
šťáva ze dvou pomerančů | |
pár lžic černého piva | |
sůl | |
Na mandlovou omáčku: | |
120 g | jemně mletých nebo drcených mandlí |
60 g | másla |
30 g | hladké mouky |
1/2 l | mléka |
1 ks | šalotky |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme pomerančovou omáčku na potírání; lesní med promícháme se šťávou z pomerančů a pivem, omáčku dochutíme drceným badyánem a hřebíčkem
2. Šunku naporcujeme, kůži nařežeme a zvolna grilujeme, během grilování ji potíráme připravenou pomerančovou omáčkou
3. Hotovou šunku servírujeme přelitou mandlovou omáčkou.
Příprava mandlové omáčky:
1. Rozpustíme máslo, dosklovata na něm osmahneme na jemno nakrájenou šalotku
2. Krátce do cibulky zarestujeme hladkou mouku a za stálého míchání zalijeme mlékem, přivedeme k varu, za průběžného míchání pozvolna vaříme 15 minut, ochutíme
3. Na závěr vmícháme nasucho orestované mandle.
Vhodná příloha bramborové krokety nebo bramborový knedlík.
Poznámka:Foto zdroj Kaufland