REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražská uzená kýta pečená v pomerančové omáčce, servírovaná s mandlovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcovaná uzená pražská šunka, grilovaná, potíraná pomerančovou omáčkou smíchanou s hřebíčkem a černým pivem, podávaná přelitá mandlovou omáčkou.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
600 gpražské šunky s tukem a kůží vcelku
100 gnejlépe lesního medu
4 ksdrceného hřebíčku
1 ksdrceného badyánu
šťáva ze dvou pomerančů
pár lžic černého piva
sůl
Na mandlovou omáčku:
120 gjemně mletých nebo drcených mandlí
60 gmásla
30 ghladké mouky
1/2 lmléka
1 ksšalotky
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme pomerančovou omáčku na potírání; lesní med promícháme se šťávou z pomerančů a pivem, omáčku dochutíme drceným badyánem a hřebíčkem
2. Šunku naporcujeme, kůži nařežeme a zvolna grilujeme, během grilování ji potíráme připravenou pomerančovou omáčkou
3. Hotovou šunku servírujeme přelitou mandlovou omáčkou.

Příprava mandlové omáčky:
1. Rozpustíme máslo, dosklovata na něm osmahneme na jemno nakrájenou šalotku
2. Krátce do cibulky zarestujeme hladkou mouku a za stálého míchání zalijeme mlékem, přivedeme k varu, za průběžného míchání pozvolna vaříme 15 minut, ochutíme
3. Na závěr vmícháme nasucho orestované mandle.

Doporučení:

Vhodná příloha bramborové krokety nebo bramborový knedlík.

Poznámka:

Foto zdroj Kaufland

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy