REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražská uzená kýta pečená v pomerančové omáčce, servírovaná s mandlovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcovaná uzená pražská šunka, grilovaná, potíraná pomerančovou omáčkou smíchanou s hřebíčkem a černým pivem, podávaná přelitá mandlovou omáčkou.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
600 gpražské šunky s tukem a kůží vcelku
100 gnejlépe lesního medu
4 ksdrceného hřebíčku
1 ksdrceného badyánu
šťáva ze dvou pomerančů
pár lžic černého piva
sůl
Na mandlovou omáčku:
120 gjemně mletých nebo drcených mandlí
60 gmásla
30 ghladké mouky
1/2 lmléka
1 ksšalotky
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme pomerančovou omáčku na potírání; lesní med promícháme se šťávou z pomerančů a pivem, omáčku dochutíme drceným badyánem a hřebíčkem
2. Šunku naporcujeme, kůži nařežeme a zvolna grilujeme, během grilování ji potíráme připravenou pomerančovou omáčkou
3. Hotovou šunku servírujeme přelitou mandlovou omáčkou.

Příprava mandlové omáčky:
1. Rozpustíme máslo, dosklovata na něm osmahneme na jemno nakrájenou šalotku
2. Krátce do cibulky zarestujeme hladkou mouku a za stálého míchání zalijeme mlékem, přivedeme k varu, za průběžného míchání pozvolna vaříme 15 minut, ochutíme
3. Na závěr vmícháme nasucho orestované mandle.

Doporučení:

Vhodná příloha bramborové krokety nebo bramborový knedlík.

Poznámka:

Foto zdroj Kaufland

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy