REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prelátské vepřové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené panenky pokladené sardelovou drobenkou a v troubě pod grilem zapečené.


Ingredience:
800 gvepřové panenky
100 gmásla
4 lžícestrouhanky
10 ksřezů se sardelek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Změklé máslo utřeme se sardelkami dohladka, přidáme strouhanku a vše promícháme
2. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, jen zlehka osolíme (sardelky jsou slanější) a opepříme
3. V pánvi na rozehřátém másle plátky masa zprudka po obou stranách opečeme, potom na opečené maso rovnoměrně rozložíme sardelovou drobenku, vložíme do trouby nastavené na grilování a zapečeme 3 minuty dozlatova
4. Zapečené panenky podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy