REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné cibule s rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mletým masem naplněné cibule podávané s rajskou omáčkou jako bezva tip na víkendový oběd. Skvělé jsou servírované s rýží nebo bramborovou kaší.


Ingredience:
300 gmletého vepřového masa
50 g strouhaného sýru
100 guvařené rýže
50 gslaniny
8 ksvětších cibulí
4 ksstroužku česneku
4 ksrajčat
pepř
sůl

Postup:

1. Cibule oloupeme, seřízneme vršky a vnitřek cibule vybereme tak, aby nám zůstaly jen dvě obvodové stěny
2. Vybranou dužninu cibule jemně nasekáme a dáme stranou
3. Mleté maso promícháme s rýží, ochutíme dvěma utřenými stroužky česneku, okořeníme tymiánem, solí a pepřem
4. Směsí naplníme cibule, naskládáme do zapékací misky a dno zasypeme nasekanou cibulí a kostičkami slaniny
5. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby
6. Po 30 minutách jsou cibule pečené, posypeme je sýrem a necháme jej roztavit
7. Poté vyjmeme z misky a přendáme na teplé místo
8. Podušenou směs cibule a slaniny přelijeme do hrnce, přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a plátky česneku
9. Ochutíme tymiánem, pepřem a solí a 10 minut podusíme
10. Plněné cibule dáme na talíře a podlijeme naběračkou omáčky.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy