Na kostky nakrájené vepřové plecko zalité pivem, podušené na cibulovém základě spolu s česnekem a paprikami.
Ingredience:
600 g | vepřového plecka |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
2 ks | papriky (jedna červená a jedna zelená) |
2 ks | chilli papričky |
5 dl | světlého piva |
2 lžíce | rajského protlaku |
2 lžičky | mleté papriky |
drcený kmín | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, okořeníme pepřem, osolíme a opečeme ho v hrnci na rozpáleném oleji
2. K masu přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a dáme opékat do tmavší hnědé barvy
3. Přidáme rajský protlak a mletou červenou papriku, promícháme a znovu krátce opečeme
4. Dochutíme kmínem, zalijeme pivem a horkou vodou tak, aby bylo vše pomořené a dusíme, dokud nebude maso téměř měkké
5. Papriky očistíme a zbavené jadřinců nakrájíme na tenké nudličky, opečeme je krátce v pánvi na oleji
6. K masu přidáme spolu s opečenými paprikami i chilli papričky, dle potřeby guláš dochutíme solí a pepřem, pokrm dodusíme doměkka.