REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní vepřový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené vepřové plecko zalité pivem, podušené na cibulovém základě spolu s česnekem a paprikami.


Ingredience:
600 gvepřového plecka
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 kspapriky (jedna červená a jedna zelená)
2 kschilli papričky
5 dlsvětlého piva
2 lžícerajského protlaku
2 lžičkymleté papriky
drcený kmín
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, okořeníme pepřem, osolíme a opečeme ho v hrnci na rozpáleném oleji
2. K masu přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a dáme opékat do tmavší hnědé barvy
3. Přidáme rajský protlak a mletou červenou papriku, promícháme a znovu krátce opečeme
4. Dochutíme kmínem, zalijeme pivem a horkou vodou tak, aby bylo vše pomořené a dusíme, dokud nebude maso téměř měkké
5. Papriky očistíme a zbavené jadřinců nakrájíme na tenké nudličky, opečeme je krátce v pánvi na oleji
6. K masu přidáme spolu s opečenými paprikami i chilli papričky, dle potřeby guláš dochutíme solí a pepřem, pokrm dodusíme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy