REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřové kotlety plněné

Kotlety plněné šunkou a sýrem, servírované s podušenými rajčaty a houbami.

Vepřové kotlety plněné čabajkou

Osolené vepřové kotlety potřené česnekem, naplněné směsí z čabajky, bílého vína, hořčice, žloutku a nastrouhaného tvrdého sýra, naplněné kotlety nejdříve zprudka orestované a poté podušené na bílém víně doměkka.

Vepřové kotlety plněné jablky

Kotlety plněné jablkem, rozinkami a cibulí, zalité rozmíchaným medem s vínem, upečené doměkka.

Vepřové kotlety plněné masem a houbami

Kotlety plněné podušenou směsí z mletého bůčku, hub a dalších ingrediencí, v remosce dušené doměkka.

Vepřové kotlety plněné tvarůžky

Pečené vepřové kotlety plněné cibulkou, tvarůžky, servírované přelité smetanovou omáčkou.

Vepřové kotlety plněné uherským salámem a sýrem

Vepřové kotlety plněné uherským salámem a tvrdým sýrem, opečené zvolna na oleji, servírované například se smaženými bramborovými hranolky.

Vepřové kotlety po indicku

Vepřové kotlety marinované v pikantní jogurtové marinádě, osmažené na oleji.

Vepřové kotlety po jižansku

Vepřové kotlety ochucené bylinkami a kořením, podušené spolu s rajčaty doměkka.

Vepřové kotlety po milánsku

Naklepané vepřové kotlety, orestované na oleji, poté zapečené v troubě s připravenou směsí z paprik, česneku a rajčatového protlaku.

Vepřové kotlety po plzeňsku

Opečené vepřové kotlety, servírované přelité chlebovou omáčkou ochucenou pivem a dalšími ingrediencemi.

Vepřové kotlety po skalicku

Vepřové kotlety podušené doměkka na cibulce spolu s kořenovou zeleninou a kořením, poté šťáva se zeleninou prolisována, doplněná spařenými rozinkami, červeným vínem a dochucená špetkou cukru.

Vepřové kotlety podle uzenářky

Naklepané vepřové kotlety zprudka opečené na oleji, pak podušené v omáčce z bílého vína, vývaru, cibule, hladké mouky, másla a celého pepře, do omáčky ke konci přidána hořčice a nakrájená sterilizovaná okurka.

Vepřové kotlety s bazalkou

Orestované vepřové kotlety, zapečené se sýrem.

Vepřové kotlety s česnekem

Vepřové kotlety potřené česnekovou pastou, naložené v oleji, grilované.

Vepřové kotlety s hořčicí a cibulí

Plátky vepřových kotlet opečené na oleji, servírované potřené hořčicí a hojně posypané cibulí.

Vepřové kotlety s hořčicí a vínem

Naklepané plátky kotlet opečené na másle, poté podušené ve vývaru z kostí, ke konci dušení přilité bílé víno rozmíchané s hořčicí.

Vepřové kotlety s hruškami

Zprudka opečené vepřové kotlety, pokladené plátky hrušek a zapečené v troubě doměkka.

Vepřové kotlety s jablky

Vepřové kotlety opečené na oleji spolu s plátky jablek.

Vepřové kotlety s kapustou

Orestované plátky kotlet servírované s podušenou kapustou.

Vepřové kotlety s karamelizovanými meruňkami a šalvějí

Med není jen na slazení čaje, ale má své důležité místo i při přípravě různých druhů pokrmů. Med přidá jídlu výraznou chuť a na mase vytvoří příjemnou křupavou kůrčičku.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy