REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kostky na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle a cibuli osmahnuté kostky vepřové plece, podušené, servírované s hustou smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice a dalších použitých ingrediencí.


Ingredience:
600 gvepřové plece
200 mlsmetany 30 %
cca 600 mlmléka
3 lžícesladké mleté papriky
3 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
2 ksstředně velké cibule
voda
sůl

Postup:

1. Na sádle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a restujeme 10 minut
2. Přidáme papriku a veškeré maso s ní promícháme, aby se masíčko paprikou hezky obalilo, podlijeme troškou vody a necháme vysmahnout na tuk, pak opět podlijeme a dusíme doměkka (můžeme i v tlakovém hrnci, bude to rychlejší)
3. Když je maso měkké, vybereme ho děrovanou lžící a uchováváme v teple
4. Do vroucího sosu přidáme zátřepku, kterou si připravíme tak, že v mléce rozmícháme mouku, přidáme zbytek mléka, smetanu a necháme cca 15 minut na mírném ohni provařit, podle chuti dosolíme
5. Tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme a nakonec ještě propasírujeme přes sítko.

Doporučení:

Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Ale hodí se i těstoviny nebo noky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy