REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kostky na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle a cibuli osmahnuté kostky vepřové plece, podušené, servírované s hustou smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice a dalších použitých ingrediencí.


Ingredience:
600 gvepřové plece
200 mlsmetany 30 %
cca 600 mlmléka
3 lžícesladké mleté papriky
3 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
2 ksstředně velké cibule
voda
sůl

Postup:

1. Na sádle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a restujeme 10 minut
2. Přidáme papriku a veškeré maso s ní promícháme, aby se masíčko paprikou hezky obalilo, podlijeme troškou vody a necháme vysmahnout na tuk, pak opět podlijeme a dusíme doměkka (můžeme i v tlakovém hrnci, bude to rychlejší)
3. Když je maso měkké, vybereme ho děrovanou lžící a uchováváme v teple
4. Do vroucího sosu přidáme zátřepku, kterou si připravíme tak, že v mléce rozmícháme mouku, přidáme zbytek mléka, smetanu a necháme cca 15 minut na mírném ohni provařit, podle chuti dosolíme
5. Tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme a nakonec ještě propasírujeme přes sítko.

Doporučení:

Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Ale hodí se i těstoviny nebo noky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy