REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety na houbách II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené kotlety, podušené v hrnci na cibulce spolu houbami.


Ingredience:
500 gvepřových kotlet
300 ghřibů
1 ksvelké cibule
tmavá jíška
pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety naklepeme, na okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme z obou stran, pak je zprudka opečeme na oleji
2. Opečené maso přendáme z pánve do hrnce, na výpeku orestujeme cibuli a přidáme pokrájené hřiby, vše podlijeme trochou vody a dusíme do měkka
3. Ke konci přidáme 2 lžíce tmavé jíšky, pokrm dle chuti osolíme a opepříme, vložíme nazpět kotlety a prohřejeme je
4. Podáváme z rýží nebo bramborem.

Doporučení:

Pro začátečníky, recept na tmavou jíšku najdete zde: Jíška.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy