REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřová kapsa se šunkou

Vepřová kýta se šunkou, eidamem a broskví.

Vepřová kapsa se žampióny

Vepřová kýta plněná žampióny, špenátem a anglickou slaninou.

Vepřová kolena na pivu

Přes noc marinovaná vepřová kolena, ochucená podrceným bobkovým listem, medem, pepřem s solí, zalitá pivem, druhý den upečená v troubě spolu s česnekem a cibulí, podlitá pivem, servírovaná s omáčkou z výpeku dochucenou dijonskou hořčicí.

Vepřová kolena smažená v těstíčku

Vařené vepřové kolínko, vykostěné, nakrájené na plátky a osmažené v těstíčku dozlatova.

Vepřová kolena upečená nadivoko

Na cibuli a slanině upečená větší vepřová kolena, ochucená divokým kořením a podlitá červeným vínem a horkou vodou.

Vepřová kolínka na pivě

V hmoždíři utlučeným kořením okořeněná malá vepřová kolínka, osolená, zprudka opečená na oleji, pak dopečená v troubě obložená orestovanou zeleninou, česnekem, jalovcem, bobkovým listem a snítky rozmarýnu, během pečení podlévaná pivem.

Vepřová kotleta na cibuli zapečená s pršutem a goudou

Ochucené plátky kotlety orestované, pak pečené nejprve zaklopené, ke konci zapečené v odklopeném pekáčku pokladené plátky pršutu a goudy.

Vepřová kotleta na houbách

Silnější plátky vepřových kotlet zprudka opečené na sádle v hrnci, pak podušené doměkka zalité vývarem, spolu s dalšími surovinami.

Vepřová kotleta na rajčatech

Mírně naklepané plátky kotlety okořeněné, pokladené na plech nebo do zapékací misky, obložené plátky anglické slaniny a nakládanými rajčaty, pečené v troubě pod alobalem, pak dopečené odkryté, obložené plátky tvrdého sýru a podlité bílým vínem a vodou nebo vývarem.

Vepřová kotleta s hořčičnou omáčkou

Na oleji orestované plátky kotlety, dopečené v troubě na cibuli, podlité vývarem, servírovaní s hustou omáčkou připravenou z výpeku.

Vepřová kotleta s pepřovo-hořčicovou omáčkou

Na grilu opečené plátky vepřové kotlety, servírované spolu s omáčkou z jíšky, vývaru, barevného pepře a hořčice.

Vepřová kotleta se šalvějí

Marinované kotlety opečené na marinádě, servírované podlité omáčkou z výpeku, dochucenou vývarem, šalvějí a pomerančovou šťávou.

Vepřová kotleta z mangalice/vinagreta, coleslaw s křenem

„Lahodný tuk z dobře vyzrálé bio mangalice je skutečnou lahůdkou, a tento recept tak bohužel nenajde uplatnění u kotlety z konvenčního bílého prasete, tam je maso ze hřbetu příliš suché,“ říká Hugo Hromas.

Vepřová krkovice na grilu s česnekem

Další z receptů Zdeňka Pohlreicha z pořadu TV Prima Rozpal to, šéfe! Tento jednoduchý recept je na grilovanou krkovičku v celku, zabalenou do alobalu, prošpikovanou a obloženou česnekem a pokapanou olejem.

Vepřová krkovice na houbách

Odleželé plátky okořeněné vepřové krkovice zprudka opečené na pánvi na sádle, podušené v tlakovém hrnci doměkka podlité vodou nebo vývarem, servírované spolu s omáčkou ochucenou hořčicí a zahuštěnou zátřepkou.

Vepřová krkovice na hříbkách a šalotkách

Oběd připravený do 30 minut! Okořeněné plátky krkovice zprudka opečené na pánvi, pak chvíli podušené přelité vínem, spolu s hříbky a šalotkou, servírované například s vařenými brambory, pečenými brambory, hranolky, či kroketami.

Vepřová krkovice s kedlubnami

V celku upečená vepřová krkovice nakrájená na plátky, podušená s kedlubnami.

Vepřová krkovice s volským okem

Hořčicí pomazané a moukou posypané plátky krkovice zprudka opečené na oleji, servírované obložené vaječnými volskými oky a chřestem.

Vepřová krkovice se zeleninou a houbami

Zprudka na pánvi opečené plátky krkovice, servírované s okořeněnou, bílým vínem podlitou a pak podušenou zeleninou a houbami.

Vepřová krkovička na česneku

Silnější plátky vepřové krkovičky opečené na oleji, posypané kmínem a česnekem, podušené podlité v troubě doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy