vepřové maso
Vepřová kapsa se šunkou
Vepřová kýta se šunkou, eidamem a broskví.
Vepřová kapsa se žampióny
Vepřová kýta plněná žampióny, špenátem a anglickou slaninou.
Vepřová kolena na pivu
Přes noc marinovaná vepřová kolena, ochucená podrceným bobkovým listem, medem, pepřem s solí, zalitá pivem, druhý den upečená v troubě spolu s česnekem a cibulí, podlitá pivem, servírovaná s omáčkou z výpeku dochucenou dijonskou hořčicí.
Vepřová kolena smažená v těstíčku
Vařené vepřové kolínko, vykostěné, nakrájené na plátky a osmažené v těstíčku dozlatova.
Vepřová kolena upečená nadivoko
Na cibuli a slanině upečená větší vepřová kolena, ochucená divokým kořením a podlitá červeným vínem a horkou vodou.
Vepřová kolínka na pivě
V hmoždíři utlučeným kořením okořeněná malá vepřová kolínka, osolená, zprudka opečená na oleji, pak dopečená v troubě obložená orestovanou zeleninou, česnekem, jalovcem, bobkovým listem a snítky rozmarýnu, během pečení podlévaná pivem.
Vepřová kotleta na cibuli zapečená s pršutem a goudou
Ochucené plátky kotlety orestované, pak pečené nejprve zaklopené, ke konci zapečené v odklopeném pekáčku pokladené plátky pršutu a goudy.
Vepřová kotleta na houbách
Silnější plátky vepřových kotlet zprudka opečené na sádle v hrnci, pak podušené doměkka zalité vývarem, spolu s dalšími surovinami.
Vepřová kotleta na rajčatech
Mírně naklepané plátky kotlety okořeněné, pokladené na plech nebo do zapékací misky, obložené plátky anglické slaniny a nakládanými rajčaty, pečené v troubě pod alobalem, pak dopečené odkryté, obložené plátky tvrdého sýru a podlité bílým vínem a vodou nebo vývarem.
Vepřová kotleta s hořčičnou omáčkou
Na oleji orestované plátky kotlety, dopečené v troubě na cibuli, podlité vývarem, servírovaní s hustou omáčkou připravenou z výpeku.
Vepřová kotleta s pepřovo-hořčicovou omáčkou
Na grilu opečené plátky vepřové kotlety, servírované spolu s omáčkou z jíšky, vývaru, barevného pepře a hořčice.
Vepřová kotleta se šalvějí
Marinované kotlety opečené na marinádě, servírované podlité omáčkou z výpeku, dochucenou vývarem, šalvějí a pomerančovou šťávou.
Vepřová kotleta z mangalice/vinagreta, coleslaw s křenem
„Lahodný tuk z dobře vyzrálé bio mangalice je skutečnou lahůdkou, a tento recept tak bohužel nenajde uplatnění u kotlety z konvenčního bílého prasete, tam je maso ze hřbetu příliš suché,“ říká Hugo Hromas.
Vepřová krkovice na grilu s česnekem
Další z receptů Zdeňka Pohlreicha z pořadu TV Prima Rozpal to, šéfe! Tento jednoduchý recept je na grilovanou krkovičku v celku, zabalenou do alobalu, prošpikovanou a obloženou česnekem a pokapanou olejem.
Vepřová krkovice na houbách
Odleželé plátky okořeněné vepřové krkovice zprudka opečené na pánvi na sádle, podušené v tlakovém hrnci doměkka podlité vodou nebo vývarem, servírované spolu s omáčkou ochucenou hořčicí a zahuštěnou zátřepkou.
Vepřová krkovice na hříbkách a šalotkách
Oběd připravený do 30 minut! Okořeněné plátky krkovice zprudka opečené na pánvi, pak chvíli podušené přelité vínem, spolu s hříbky a šalotkou, servírované například s vařenými brambory, pečenými brambory, hranolky, či kroketami.
Vepřová krkovice s kedlubnami
V celku upečená vepřová krkovice nakrájená na plátky, podušená s kedlubnami.
Vepřová krkovice s volským okem
Hořčicí pomazané a moukou posypané plátky krkovice zprudka opečené na oleji, servírované obložené vaječnými volskými oky a chřestem.
Vepřová krkovice se zeleninou a houbami
Zprudka na pánvi opečené plátky krkovice, servírované s okořeněnou, bílým vínem podlitou a pak podušenou zeleninou a houbami.
Vepřová krkovička na česneku
Silnější plátky vepřové krkovičky opečené na oleji, posypané kmínem a česnekem, podušené podlité v troubě doměkka.
reklama