REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kolena na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc marinovaná vepřová kolena, ochucená podrceným bobkovým listem, medem, pepřem s solí, zalitá pivem, druhý den upečená v troubě spolu s česnekem a cibulí, podlitá pivem, servírovaná s omáčkou z výpeku dochucenou dijonskou hořčicí.


Ingredience:
4 kspřední, nebo 2 ks zadní vepřová kolena
8 ksstroužků česneku
4 ksbobkové listy
0,5 lsvětlého piva
2 lžícedijonské hořčice
1-2 lžícemedu
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Větší kolena přesekneme, osolíme, opepříme, okořeníme drceným bobkovým listem, přendáme do mísy a zalijeme pivem v kterém jsme rozmíchali lžíci medu a necháme do druhého dne marinovat
2. Kolena přendáme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, po 1 hodině pečení přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přiklopíme a pečeme dalších 45 minut, potom sundáme druhý pekáč a 15-20 minut necháme odkrytá aby se udělala kůrčička
3. Maso vyjmeme do výpeku zamícháme dijonskou hořčici, prohřejeme a přecedíme a propasírujeme přes síto
4. Kolena na talíři přelijeme výpekem nebo šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem a chlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy