REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční šunka s kořením pěti vůní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečená šunka ozdobně z vrchu nakrájená, hojně potřená marinádou z medu a koření.


Ingredience:
1,5-2 kgšunka od kosti (v celku)
5 lžictekutého medu
1 lžícečerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžíceoleje
2 lžičkymletého koření 5 vůní
1/2 lžičkychilli omáčky
2-3 ksstroužky česneku

Postup:

1. Kůži na šunce ozdobně nařízneme na čtverce nebo kosočtverce, jen na povrchu, tak 0,5 cm do hloubky
2. Připravíme si marinádu z koření, medu, oleje, chilli omáčky, zázvoru a prolisovaného česneku
3. Marinádou šunku na plechu hojně potřeme
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C tak 30 minut
5. Hotovou šunku krájíme na tenké plátky a podáváme například s banketním pečivem, nebo i s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy