REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kapsa s brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta plněná brokolicí, hráškem, mrkví, kukuřicí, šunkou a sýrem.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
100 gsterilovaného hrášku
100 gsterilované kukuřice
100 gšunky
50 gsýru Eidam
40 gbrokolice
3 ksvajec
4 lžíceoleje
200 mlmasového vývaru (masox)
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu zbavíme tučnější části, omyjeme, osušíme
2. Rozkrojíme na plát, mírně naklepeme, osolíme a opepříme
3. Do misky dáme sterilovaný hrášek, kukuřici, uvařenou, na drobno pokrájenou brokolici, na menší kostičky šunku, nastrouhaný eidam a rozklepnutá vejce
4. Vše dobře promícháme
5. Směs rozetřeme na polovinu plátku a druhou polovinou ji přiklopíme
6. Spojíme párátky nebo jehlami
7. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na mírném ohni po obou stranách asi 6 minut
8. Pak přendáme do pekáčku, zalijeme polovinou masového vývaru a za občasného přelévání a podlévání zbylým vývarem pečeme doměkka (asi 40 minut).

Doporučení:

– Podáváme např. s vařenými bramborami a čerstvou zeleninovou přílohou.

Poznámka:

– Z hotové kapsy před podáváním párátka (jehly) vyndáme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy