Vepřová kýta plněná brokolicí, hráškem, mrkví, kukuřicí, šunkou a sýrem.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
100 g | sterilovaného hrášku |
100 g | sterilované kukuřice |
100 g | šunky |
50 g | sýru Eidam |
40 g | brokolice |
3 ks | vajec |
4 lžíce | oleje |
200 ml | masového vývaru (masox) |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu zbavíme tučnější části, omyjeme, osušíme
2. Rozkrojíme na plát, mírně naklepeme, osolíme a opepříme
3. Do misky dáme sterilovaný hrášek, kukuřici, uvařenou, na drobno pokrájenou brokolici, na menší kostičky šunku, nastrouhaný eidam a rozklepnutá vejce
4. Vše dobře promícháme
5. Směs rozetřeme na polovinu plátku a druhou polovinou ji přiklopíme
6. Spojíme párátky nebo jehlami
7. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na mírném ohni po obou stranách asi 6 minut
8. Pak přendáme do pekáčku, zalijeme polovinou masového vývaru a za občasného přelévání a podlévání zbylým vývarem pečeme doměkka (asi 40 minut).
– Podáváme např. s vařenými bramborami a čerstvou zeleninovou přílohou.
Poznámka:– Z hotové kapsy před podáváním párátka (jehly) vyndáme.