Vepřová kýta plněná brokolicí, anglickou slaninou, mrkví a cibulí.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
150 g | brokolice |
150 g | anglické slaniny |
80 g | sterilované mrkve |
4 lžíce | oleje |
200 ml | masového vývaru (masox) |
3 ks | vajec |
1 ks | menší cibule |
mletý černý pepř | |
hořčice | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme
2. Rozkrojíme na velký plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a jednu stranu potřeme hořčicí
3. Do misky dáme sterilovanou mrkev, uvařenou brokolici na menší kousky nakrájenou, na drobno pokrájenou cibuli, na malé kousky libovou anglickou slaninu, přidáme rozklepnutá vajíčka a vše dobře promícháme
4. Směs rozetřeme na polovinu plátu a druhou polovinou ji přiklopíme
5. Spojíme párátky nebo jehlami
6. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na mírném ohni po obou stranách asi 6 minut
7. Předěláme do pekáčku, přilijeme polovinu horkého masového vývaru a za občasnéhopřelévání výpekem a podlévání zbylým vývarem pečeme do změknutí(asi 40 minut).
– Podáváme např. s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.
Poznámka:– Z hotové kapsy před podáváním párátka (jehly) vyndáme.