Vepřová pečeně s náplní z uzeného králičího masa.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
800 g | vykostěné vepřové pečeně |
200 g | uzeného kuřecího masa (šunky) |
2 lžíce | smetany |
2 lžíce | hrášku |
2 lžíce | nadrobno nasekané petrželky |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | sypkého bujónu |
1/2 ks | kapie |
drcený kmín | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl | |
špetka mletého muškátového květu | |
strouhanka (ze 2 rohlíků) |
Postup:
1. Do mísy dáme nadrobno nakrájeného (umletého) uzeného kuřecího masa (šunky), strouhanku, smetanu, nasekanou petrželku, na malé kousky nakrájenou kapii, hrášek, mletý pepř, špetku mletého muškátového květu, sypký bujón a vše dobře promícháme
2. Vepřovou pečeni překrojíme na plát, mírně naklepeme, osolíme, potřeme nádivkou, stočíme a ovážeme bílou nití (potravinářským provázkem)
3. Na rozpáleném oleji maso opečeme po všech stranách, dáme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka
4. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou
5. Upečené maso vyndáme, šťávu zahustíme hladkou moukou a povaříme, maso dáme zpět do šťávy a společně krátce prohřejeme.
Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.