REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V celku upečená marinovaná krkovice proložená sýrem, houbami a uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den předem naložená krkovice, nakrojená na plátky, obložená uzeným, sýrem a žampióny, upečená v pečícím sáčku doměkka.


Ingredience:
1,5-2 kgkrkovice v celku
150 guzené panenky
100 gplátkového tvrdého sýra
100 gčerstvých žampiónů
olej
Na marinádu:
2 dclbílého vína
1 dcloleje
2-3 lžícetekutého medu
2 lžíceplnotučné hořčice
šťáva z 1 ks citrónu
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme důkladně okapat
2. Připravíme marinádu; do oleje smíchaného s vínem zašleháme med, hořčici a citronovou šťávu, dle chuti osolíme (raději o něco více, sůl se vsákne do masa)
3. Marinádou potřeme maso, které zabalíme do fólie a dáme do lednice, do druhého dne, marinovat
4. Maso z lednice vyjmeme, neřízneme tak 1-1,5 silné plátky, které však nedokrajujeme, aby nám maso zůstalo pěkně v celku, do jednotlivých zářezů skládáme po dvou plátcích vyuzené panenky, plátky sýra a kolečka žampiónů
5. Připravenou krkovičku zajistíme, aby nám pěkně držela v celku, buď provázkem nebo párátky, pokapeme ji olejem a vložíme do sáčku na pečení
6. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 120 minut.

Doporučení:

Kdo nerad používá pečící sáček, upeče maso zaklopené v zapékací nádobě nebo v pekáčku pokrytém alobalem. V tomto případě necháme pokrm na posledních 30 minut odklopený, aby maso pěkně zhnědlo a získalo zlatavou kůrčičku. Také nesmíme zapomenout pokrm mírně podlít vodou!

Poznámka:

Při variantě pečení masa v zapékací misce či pekáčku okolo naditého masa můžeme naházet na čtvrtky pokrájené žampiony, jeden rozčtvrcený česnek a půlku rozdrobené kostky hovězího vývaru, získáme tak později, po zahuštění moukou nebo solamylem, houbovou omáčku z výpeku, kterou můžeme použít jako přílohu k upečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy