REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V celku upečená marinovaná krkovice proložená sýrem, houbami a uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den předem naložená krkovice, nakrojená na plátky, obložená uzeným, sýrem a žampióny, upečená v pečícím sáčku doměkka.


Ingredience:
1,5-2 kgkrkovice v celku
150 guzené panenky
100 gplátkového tvrdého sýra
100 gčerstvých žampiónů
olej
Na marinádu:
2 dclbílého vína
1 dcloleje
2-3 lžícetekutého medu
2 lžíceplnotučné hořčice
šťáva z 1 ks citrónu
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme důkladně okapat
2. Připravíme marinádu; do oleje smíchaného s vínem zašleháme med, hořčici a citronovou šťávu, dle chuti osolíme (raději o něco více, sůl se vsákne do masa)
3. Marinádou potřeme maso, které zabalíme do fólie a dáme do lednice, do druhého dne, marinovat
4. Maso z lednice vyjmeme, neřízneme tak 1-1,5 silné plátky, které však nedokrajujeme, aby nám maso zůstalo pěkně v celku, do jednotlivých zářezů skládáme po dvou plátcích vyuzené panenky, plátky sýra a kolečka žampiónů
5. Připravenou krkovičku zajistíme, aby nám pěkně držela v celku, buď provázkem nebo párátky, pokapeme ji olejem a vložíme do sáčku na pečení
6. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 120 minut.

Doporučení:

Kdo nerad používá pečící sáček, upeče maso zaklopené v zapékací nádobě nebo v pekáčku pokrytém alobalem. V tomto případě necháme pokrm na posledních 30 minut odklopený, aby maso pěkně zhnědlo a získalo zlatavou kůrčičku. Také nesmíme zapomenout pokrm mírně podlít vodou!

Poznámka:

Při variantě pečení masa v zapékací misce či pekáčku okolo naditého masa můžeme naházet na čtvrtky pokrájené žampiony, jeden rozčtvrcený česnek a půlku rozdrobené kostky hovězího vývaru, získáme tak později, po zahuštění moukou nebo solamylem, houbovou omáčku z výpeku, kterou můžeme použít jako přílohu k upečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy