REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V celku upečená marinovaná krkovice proložená sýrem, houbami a uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den předem naložená krkovice, nakrojená na plátky, obložená uzeným, sýrem a žampióny, upečená v pečícím sáčku doměkka.


Ingredience:
1,5-2 kgkrkovice v celku
150 guzené panenky
100 gplátkového tvrdého sýra
100 gčerstvých žampiónů
olej
Na marinádu:
2 dclbílého vína
1 dcloleje
2-3 lžícetekutého medu
2 lžíceplnotučné hořčice
šťáva z 1 ks citrónu
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme důkladně okapat
2. Připravíme marinádu; do oleje smíchaného s vínem zašleháme med, hořčici a citronovou šťávu, dle chuti osolíme (raději o něco více, sůl se vsákne do masa)
3. Marinádou potřeme maso, které zabalíme do fólie a dáme do lednice, do druhého dne, marinovat
4. Maso z lednice vyjmeme, neřízneme tak 1-1,5 silné plátky, které však nedokrajujeme, aby nám maso zůstalo pěkně v celku, do jednotlivých zářezů skládáme po dvou plátcích vyuzené panenky, plátky sýra a kolečka žampiónů
5. Připravenou krkovičku zajistíme, aby nám pěkně držela v celku, buď provázkem nebo párátky, pokapeme ji olejem a vložíme do sáčku na pečení
6. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 120 minut.

Doporučení:

Kdo nerad používá pečící sáček, upeče maso zaklopené v zapékací nádobě nebo v pekáčku pokrytém alobalem. V tomto případě necháme pokrm na posledních 30 minut odklopený, aby maso pěkně zhnědlo a získalo zlatavou kůrčičku. Také nesmíme zapomenout pokrm mírně podlít vodou!

Poznámka:

Při variantě pečení masa v zapékací misce či pekáčku okolo naditého masa můžeme naházet na čtvrtky pokrájené žampiony, jeden rozčtvrcený česnek a půlku rozdrobené kostky hovězího vývaru, získáme tak později, po zahuštění moukou nebo solamylem, houbovou omáčku z výpeku, kterou můžeme použít jako přílohu k upečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy