REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V celku upečená marinovaná krkovice proložená sýrem, houbami a uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den předem naložená krkovice, nakrojená na plátky, obložená uzeným, sýrem a žampióny, upečená v pečícím sáčku doměkka.


Ingredience:
1,5-2 kgkrkovice v celku
150 guzené panenky
100 gplátkového tvrdého sýra
100 gčerstvých žampiónů
olej
Na marinádu:
2 dclbílého vína
1 dcloleje
2-3 lžícetekutého medu
2 lžíceplnotučné hořčice
šťáva z 1 ks citrónu
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme důkladně okapat
2. Připravíme marinádu; do oleje smíchaného s vínem zašleháme med, hořčici a citronovou šťávu, dle chuti osolíme (raději o něco více, sůl se vsákne do masa)
3. Marinádou potřeme maso, které zabalíme do fólie a dáme do lednice, do druhého dne, marinovat
4. Maso z lednice vyjmeme, neřízneme tak 1-1,5 silné plátky, které však nedokrajujeme, aby nám maso zůstalo pěkně v celku, do jednotlivých zářezů skládáme po dvou plátcích vyuzené panenky, plátky sýra a kolečka žampiónů
5. Připravenou krkovičku zajistíme, aby nám pěkně držela v celku, buď provázkem nebo párátky, pokapeme ji olejem a vložíme do sáčku na pečení
6. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 120 minut.

Doporučení:

Kdo nerad používá pečící sáček, upeče maso zaklopené v zapékací nádobě nebo v pekáčku pokrytém alobalem. V tomto případě necháme pokrm na posledních 30 minut odklopený, aby maso pěkně zhnědlo a získalo zlatavou kůrčičku. Také nesmíme zapomenout pokrm mírně podlít vodou!

Poznámka:

Při variantě pečení masa v zapékací misce či pekáčku okolo naditého masa můžeme naházet na čtvrtky pokrájené žampiony, jeden rozčtvrcený česnek a půlku rozdrobené kostky hovězího vývaru, získáme tak později, po zahuštění moukou nebo solamylem, houbovou omáčku z výpeku, kterou můžeme použít jako přílohu k upečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy