Do měkka uvařené uzené maso, obalené v listovém těstě, potřené rozšlehaným vejcem, zapečené dozlatova.
Ingredience:
1 kg | uzeného vepřového karé |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
1 ks | listového těsta |
1 ks | bobkového listu |
3 zrnka | černého pepře |
3 kuličky | nového koření |
1 lžíce | másla |
hladká mouka na pomoučení | |
voda |
Postup:
1. Uzené maso omyjeme, dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme černý pepř, nové koření, bobkový list, oloupané stroužky česneku a uvaříme doměkka
2. Pak maso vyndáme, vykostíme a necháme zchladnout
3. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, maso vcelku položíme na těsto, obložíme plátky másla, zabalíme do těsta, dáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut)
5. Potom nakrájíme a podáváme teplé.