Vepřová kýta plněná anglickou slaninou, hráškem a mrkví .
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
150 g | anglické slaniny |
100 g | sterilovaného hrášku |
100 g | sterilované mrkve |
40 g | červené papriky |
4 lžíce | oleje |
3 ks | vajec |
200 ml | masového vývaru (masox) |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, opereme, osušíme
2. Rozkrojíme na plát, mírně naklepeme, osolíme a opepříme
3. Do misky dáme sterilovaný hrášek, sterilovanou mrkev, na nudličky nakrájenou papriku, na menší kostičky libovou anglickou slaninu, rozklepeme vajíčka a vše dobře promícháme. 4. Směs rozetřeme na polovinu plátku a druhou polovinou ji překlopíme
5. Spojíme párátky nebo jehlou
6. Na rozpáleném oleji po obou stranách orestujeme asi 6 minut
7. Orestované maso dáme do pekáčku, podlijeme polovinou masového vývaru
8. Za občasného přelévání výpekem a podlévání zbytkem vývaru pečeme doměkka (asi 40 minut).
– Podáváme např. s opékanými bramborami a zeleninovou přílohou.
Poznámka:– Z hotové kapsy před podáváním odstraníme párátka.