vepřové maso
Královské řízky
Plátky vepřového masa obalené ve směsi vajec, majoránky, papriky, pepře, soli, cibule a česneku, po uležení v chladu usmažené doměkka.
Krkovice dušená na cibulce
Orestované silnější plátky vepřové krkovičky, podušené v tlakovém hrnci na cibulovém základě. Recept z pořadu “Prostřeno”, mírně upravený naší redakcí, vyzkoušený!
Krkovice na liškách
Plátky restované vepřové krkovice krátce podušené s liškami a rajčatay, zalité smetanou a ochucené nasekanou pažitkou.
Krkovice na medu a hořčici
Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnám. Tentokrát jsem ji pekla se směsí hořčice, medu a spousty bylinek. Můžete ji podlít třeba černým pivem jako já, nebo, kdo nemá rád vaření s pivem, podlije jen vodou.
Krkovice na pivu
Ve vrstvách upečené plátky krkovice proložené slaninou a cibulí.
Krkovice pečená na klobásovém zelí
Zprudka v pekáči opečené plátky krkovice, dopečené v troubě doměkka na podušeném zelí nastaveném klobásou.
Krkovice pečená se zeleninou
Na zahrádce je v létě pořád co sklízet, tak očistit, omýt, nakájet a šup s tím pod maso! V tomto receptu své výpěstky ze zahrádky určitě upotřebíte.
Krkovice pečená v celku
Celá krkovice upečená v troubě doměkka, prošpikovaná česnekem, podlitá vodou, okořeněná grilovacím kořením, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá šťávou z výpeku.
Krkovice pečená v troubě
Osolené, česnekem potřené silnější plátky zprudka opečené na pánvi, pak přendané do pekáčku posypané drceným pepřem, přelité pivem, pokladené kolečky cibule a posypané nasekanou petrželkou, upečené v troubě doměkka.
Krkovice v celku grilovaná
V celku na roštu grilu s poklopem ugrilovaná, přes noc marinovaná, krkovice servírovaná s různými přílohami pěkně rozkrájená na plátky.
Krkovice v máslové marinádě
Takto upravené vepřové je vynikají, křehké a měkké. Nejprve se přes noc vepřové plátky naloží do máslové marinády a pak upečou v troubě doměkka.
Krkovice v povidlové marinádě a cibule tandoori
Přes noc naložené plátky krkovice v ostré, kořeněné marinádě, druhý den otřené, posypané solamylem a opečené na tuku z obou stran, servírované s omáčkou připravenou z výpeku a cibulkou tandoori.
Krkovice ve sladkokyselé šťávě
Na pánvi na oleji orestovaná cibule a plátky vepřového masa, obojí pokladené do pekáčku, zalité sladkokyselou směsí ingrediencí a dopečené v troubě doměkka podlévané vodou.
Krkovice zapečená s cibulí a sýry
V tomto pokrmu se cibule postará o luxusní šťávičku a sýry masu dodají další chuťový rozměr.
Krkovička na cibuli a slanině
Dva plátky krkovice zprudka orestované na oleji spolu s kolečky cibule a kousky anglické slaniny, pak mírně podlité chvíli podušené, pěkně zaklopené.
Krkovička na minutku
Plátek vepřového masa zprudka orestovaný a ochucený hrubě mletým pepřem, pak dopečený v troubě. Nejrychlejší způsob jak připravit dobrý steak z krkovičky.
Krkovička na pórku
Česnekem potřené, okořeněné plátky krkovice zprudka opečené na oleji, pak dopečené v troubě zasypané pórkem, nakonec zapečené posypané sýrem.
Krkovička na šalotkách
Na oleji opečené plátky krkovice ochucené paprikou, pepřem a solí, servírované přelité omáčkou z výpeku dochucenou vínem a ve výpeku podušenými půlkami šalotek.
Krkovička pečená na kari pastě
Asijskou kari pastu můžeme použít i při grilování, nebo pečení masa, budete mile překvapeni, jakou pikantní chuď masům dodá.
Krkovička pečená na leču
Vepřové plátky krkovice (s kostí nebi i bez) upečené v troubě na směsi zeleniny. Skvělý oběd spolu s další přílohou, nejlépe s různě upravenými brambory. Maso pustí šťávu a cibule i vypečené lečo to vše zahustí.