REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice dušená na cibulce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované silnější plátky vepřové krkovičky, podušené v tlakovém hrnci na cibulovém základě. Recept z pořadu “Prostřeno”, mírně upravený naší redakcí, vyzkoušený!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky vepřové krkovice
4 ksvětší stroužky česneku
4 ksvětší cibule
2 kskostky masoxu
130 gsádla
0,5 lvody
vegeta (podravka)
mletý černý pepř
špetka cukru
olej
sůl

Postup:

1. Nakrájenou krkovici na silnější plátky nasolíme, okořeníme pepřem, přidáme trochu vegety (podravky) smíchané se špetkou cukru, potřeme utřeným česnekem a zakápneme olejem, necháme odležet v lednici nejméně 1-2 hodiny
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo 3. Na rozpáleném sádle přímo v tlakovém hrnci zprudka orestujeme maso z obou stran, plátky vytáhneme a ve výpeku osmahneme cibuli hodně dohněda
4. Přidáme asi 0,5 l vody, 2 ks kostky masoxu, vložíme orestované maso, vše ještě okořeníme a osolíme
5. V tlakovém hrnci dusíme 20 minut, maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu vyvaříme do hustější konzistence.

Doporučení:

Pokud potřebujeme více omáčky, šťávu nevyvařujeme, ale zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody, při obou variantách musíme omáčku nechat chvíli mírně probublávat, aby pěkně zhoustla a mouka se důkladně vstřebala.

Poznámka:

Maso naložené přes noc, nebo i 2 dny získá na jemnosti a delikátnosti, při dlouhodobém marinování nebo nakládání masa ho raději nesolíme, jen okořeníme a solíme až těsně před samotnou přípravou. Nasolené maso po delší době pustí šťávu a to je špatně!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy