Dušené kotlety se šunkou, párkem a žampiony, servírované s vídeňskými knedlíky.
Ingredience:
Pro 6 osob: | |
6 ks | vepřových kotlet |
6 ks | žampionů |
4 ks | nožiček párků |
1 ks | smetany ke šlehání |
1 ks | zakysané smetany |
200 g | šunky |
1 lžička | hladké mouky |
olivový olej | |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na knedlíky: | |
250 ml | mléka |
140 g | hrubé mouky |
6 ks | housek |
2 ks | vajec |
olej |
Postup:
1. Očištěné kotlety opláchneme, osušíme, zvolna naklepeme, osolíme, opepříme a na troše rozehřátého olivového oleje prudce po obou stranách opečeme a pak je vyndáme 2. Do pánve dáme na nudličky nakrájenou šunku, na kolečka nakrájené párky, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme (asi 5 minut)
3. Vše dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby vše bylo akorát ponořené, přidáme kotlety a dusíme doměkka (asi 10 minut)
4. Nakonec měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou se zakysanou smetanou a smetanou ke šlehání, dochutíme solí a citronovou šťávou
5. Maso vrátíme, vše už jen prohřejeme a podáváme s vídeňskými knedlíkyPříprava knedlíků:
1.
V míse zalijeme housky mlékem našlehaným s rozklepnutými vejci, pokapeme olejem a necháme chvíli stát
2. Pak přidáme hrubou mouku a ze směsi uděláme (rukama navlhčenýma ve studené vodě) 6 kulatých knedlíků
3. Dáme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut z každé strany.